AYŞİN SEÇİL GEZER

İŞ CAMİASINA CİDDİ BİR ŞEKİLDE EĞİTİM VERECEĞİZ

Ziyaretleri hakkında bilgi veren Helvacıoğlu, şöyle konuştu: “TOBB ETÜ Üniversitesi’nin 10. Yıl mezuniyet törenine katıldık. 2016-2017 Mezuniyet töreni, 2017-2018 açılış töreninde Ankara’da bulunduk. Burada görevli bulunmanın dışında TOBB ETÜ Üniversitesi’nden iş camiasının eğitim, seminer, panel ve iş camiasını geliştirecek kurumsal yapacak bir adım ortaya koymak adına Aralık ve Mart ayları arasındaki 4 ayda eğitimler planlıyoruz. Kişisel eğitim geliştirme, ticari eğitim, kurumsal eğitimler, aile şirketleri eğitimleri, diksiyon, satış pazarlama anlamında eğitimler ve sektör eğitimleri planlıyoruz. Eğitimler için bir görüşme planladık. 2018 nasıl geçecek sorusuna cevap almak üzere ekonomik toplantı anlamında ekonomistler ile buluştuk. Bu yaptığımız çalışma önümüzdeki hafta şekillenecek. TOBB ETÜ’nün odamız ile işbirliği içerisinde olmasını ön gördük ve kabul edildi. Rıfat Hisarcıklıoğlu da buna destek verdi. Keşan’da iş camiasına ciddi bir şekilde eğitim vereceğiz. Çalışma, iktisadi hayatımızı geliştirecek, girişimcilik eğitimleri, inovasyon eğitimleri ve kişisel gelişim eğitimleri başta olmak üzere bu eğitimleri gerçekleştireceğiz. Firma sahipleri ve çalışanlarda dahil olmak üzere eğitimlere katılacaklar.”

İPSALAPİRİNCİ.COM.TR VE İPSALA PİRİNCİNİ TANITTIK

Sultangazi Belediyesi tarafından Rumeli Günleri adı altında bir etkinlik yapıldığını ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, şunları söyledi:“Hemşerimiz Cahit Altunay Belediye Başkanımızın daveti üzerine bizler Enez Belediyesi, İpsala Belediyesi ile işbirliği yaparak, çeltik üreten firmalarımızın desteğiyle Keşan Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde İpsala Pirinci tanıtım standında; ipsalapirinci.com.tr ve İpsala Pirincini tanıttık.  Bin 500 ailenin sofrasına İpsala pirinci götürmesine vesile olduk. 1’er kiloluk İpsala pirinci dağıttık. Standımızı Başbakan Yardımcısı Batı Trakyalı hemşerimizHakanÇavuşoğlu ziyaret etti. İpsala Pirinci’nin önemini ulusal basınla beraber fotoğraf vererek anlattı. Sultangazi’de yaşayan birçok İstanbullu vatandaşımız İpsala Pirinci’ni görmüş oldu. Daha önce de Esenyurt’ta 10 bin kişiye pilav ikram ettik.”

PİRİNÇ ÜRETİMİNİN YARISI İPSALA’DA OLUYOR

Tanıtım çalışmalarıyla ilgili yapılan çalışmalarının sonuç verip-vermediği ile ilgili soruya cevap veren Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Tanıtım çalışmaları bugünden yarına hızla olmuyor. İpsala Pirincini anlatmak, tanıtmak, birlikte hareket ederek gelişmeler sağlanıyor. Üreticilerimiz, STK’lar, Kamu kuruluşları başta olmak üzere hepimiz el birliği ile yılda birkaç kez ciddi etkinlikler yapıyoruz. Tanıtım çalışmalarından biri de Sultangazi’deydi. Türkiye’deki pirinç üretiminin yarısı İpsala’da oluyor. Markamız alınmadan önce çok bilinmiyordu. Diğer markalar bizlerden çeltik olarak alıyorlar, kendi markalarında pirinç satıyorlardı. Bu kabahat onların değil, bizim. Şimdi öyle olmasın istiyoruz. Biz yine satalım diğer markalara ancak İpsala Pirinci markası ile satalım. Türkiye’nin pirinci olma yolundayız. Türkiye’nin tek tescilli pirinci İpsala Pirinci. Markalaşmak o ürüne değer katıyor.”