AYŞİN SEÇİL GEZER

İşçimen, “15 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Adana ziyaretimiz ile ilgili bir açıklamada bulunmak istedik. Adana’da TÜYAP’ın düzenlemiş olduğu Adana İnşaat 2018 fuarına katılım sağladık. Yaklaşık 22 kişi ile yaptığımız bu seyahatte inşaat sektöründeki yenilikleri ve oradaki firmalar ile istişareleri gerçekleştirdik. Sayın Cihat Alagöz’ün misafirliğinde kendisine belli istişarelerde bulunduk. Kendisi TÜYAP konusunda son derece destek veren bir kişidir. İnşaat sektöründeki arkadaşlarımız, fuarda inşaat sektöründeki yenilikleri ve birebir görüşmeleri gerçekleştirdiler.” dedi. 

GIDA OSB İÇİN YOL HARİTASINDA YARDIMCI OLACAKLARINI SÖYLEDİLER

Keşan’da yapılması planlanan Gıda OSB konusunda Adana Ticaret Odası ile istişarede bulunacaklarını da ifade eden Mustafa İşçimen, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Fuardaki çalışmalardan sonra Adana Ticaret Odası’nın misafiri olduk. Adana Ticaret Odası’nda Başkan Yardımcısı Sayın Muzaffer Emin Yumuşak ve Adana Ticaret Odası Genel Sekreter birinci yardımcısı Birol Yarman tarafından ağırlandık. Bölge istişarelerinde bulunduk. Adana’nın tarım organize sanayi konusunda bizden bir adım önde olduğunu ve 12 dönüm arazi üzerinde bir Tarım OSB çalışmalarının başladığını ve bize de bölgemize yapılacak olan Gıda OSB için yol haritasında yardımcı olacaklarını söylediler. Bu konuda iki odanın bilgi istişaresinde daha sık beraber olacağı kararı alındı. Adana’nın yaklaşık 1 milyon 800 bin merkez nüfusu, 2 milyon 200 bin çevresiyle beraber oluşan bir nüfusu var. Sabancı ailesinin Adana’ya kattığı şeylerden bahsedildi. Üyelerimiz ile beraber Adana ziyareti yaptık. Adana’nın markalaştığı ürünleri tanıdık. Bici Bici, Adana kebabı ve şırdan Adana’da markalaşmış şeylerdi. Adana dönüşünde yaptığımız anketlerden katılanları ziyaretten memnun olduğu ve bundan sonraki gezilerimize de katılmak istedikleri ile ilgili bilgi alışverişinde bulunduk.” 

31 MART 2018 TAPDK YENİLEMELERİNİN SON GÜNÜ

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası üyelerini TAPDK belgesi konusunda da uyaran İşçimen, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “İkinci bir konumuz da 31 Mart 2018 TAPDK yenilemelerinin son günü, üyelerimizi bu konuda uyarmak istedik. TAPDK’da belge değişikliğine gidildi. 01.01.2018’den itibaren yeni yasa ile birlikte TAPDK belgeleri değişti. Bununla ilgili bir an önce Tarım İlçe Müdürlüğü ile üyelerimizin istişarede bulunması gerekiyor. TAPDK yenilemelerine özen göstermeleri gerekiyor çünkü bir yıl boyunca alkollü ve tütün satışlarını bu belge ile yapabilecekler.”