AYŞİN SEÇİL GEZER

Toplantı saat 09.00 sıralarında Saros Otel’de başladı. Bölgenin ekonomisinde bankaların payının yüksek olduğunu dile getiren Helvacıoğlu, bankalara danışmanın ekonomiyi kalkındırmak adına önemli olduğunun altını çizdi.

Trakya çapında iller ile yarışacak bir bölgede olduğumuzu söyleyen Mustafa Helvacıoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Keşan, Enez, İpsala 360 derece hizmet eden bir bölge, bunu hepiniz biliyorsunuz. Trakya çapında illerimiz ile yarışacak bir potansiyelimiz olduğunu açıkça söylemek istiyorum. Keşan, Enez, İpsala’nın 120 bin nüfus olduğunu, Saros Körfezi ile birlikte bu nüfusu yaz aylarında 3’e katladığına şahit oluyoruz. 2018’i karşılama adına sizlerle birlikte bir kritik yapalım istedik. Çünkü sevgili müdürlerim, sevgili arkadaşlarım biliyorsunuz Keşan’ın farklı bir kazanç aralığı var. 6 ay içimize kapanırız. Bu Ekim’de başlar, yağmurun başlangıcıyla sanki kabuğumuza çekildiğimiz döneme giriyoruz. Nisan ayına kadar 6 ay kendi kabuğumuza çekilen bir potansiyelimiz var. İkinci 6 aylık süreçte de turizm başlıyor, hasat başlıyor ve ticaretin gelişmiş yapısı ortaya çıkıyor.

TRAKYA’NIN EN GİRİŞİMCİ BÖLGESİ OLDUĞUNA ŞAHİT OLUYOR MUSUNUZ?

Genel olarak yurt içi ve dışında ekonomi alanında yaşanan sıkıntılara şahit olduklarını söyleyen Helvacıoğlu, “Ekonomi diyoruz. Dünya’da ve Türkiye’de yaşanılan sıkıntılara hepimiz şahit oluyoruz. Ekonomideki daralma önce iş dünyasını etkiliyor. İş dünyasının bankalarda neredeyse yarıya yakın bir oranı var. Bölgedeki bankalarımıza baktığımızda yüzde 50 işlem hacmi olarak ekonomi üreten insanların kaynağından sizler de gelirinizi elde ediyorsunuz. Bizler kendi yağımız ile kavrulduğumuz bu 6 aya girmenin başında, 2018’i bölge müdürlerimizden, merkezimizden, sizin departman çalışmalarınızdan aldığınız sonuçları bölgemize nasıl aktaracağınız konusunda sizinle bugün paylaşımlarda bulunacağız. Bölgemizin Trakya’nın en girişimci bölgesi olduğuna şahit oluyor musunuz? Kış ortasına giderken ülkemizde ve dünyada ekonomik daralma ve sıkıntıların olduğunu görüyoruz. Bundan sonraki iş hayatımızda işler hiç açılmayacak anlamına gelen bir söylemde bulunmak istemiyorum.” şeklinde konuştu.

AYAĞIMIZI FRENE BASMAYALIM, YATIRIMLARIMIZI DURDURMAYALIM

2018 ve sonrası ekonomik anlamda işletmelerin bir B planı oluşturması gerektiğinin altını çizen Helvacıoğlu şunları söyledi: “Türkiye’deki savaş politikaları, yeni FETÖ uygulamasından çıktık, burada Türkiye çok yoruldu, Suriye, Kuzey Irak ve dış ülkelerin üzerimize gelmesi, iç politikalarda seçim atmosferine girmemiz, 2018 ve sonrası ekonomik anlamda işletmelerimiz bir B planı oluşturmalı. Sizlerden bugün basın yolu ile kamuoyuna; cesaretli bir bölgedeyiz, ayağımızı frene basmayalım, yatırımlarımızı durdurmayalım, Türkiye’de iş var, sağlıklı işletmeler ayakta kalacak, sağlıklı işletmeler olmak adına bankacılarımıza çok iş düştüğünü ifade etmek istiyorum. Bir şirketin finansçısı olmalı, mali müşaviri olmalı, hukukçusu olmalı, bilişimcisi olmalı, projecisi olmalı. Sağlıklı bir firma ayakta kalacaksa sizinle başlayan bir zincire ihtiyacımız var.”

Helvacıoğlu’nun ardından sözü banka müdürleri ve temsilcileri aldı. Toplantı sohbet şeklinde devam ederken banka müdürleri Gıda OSB’nin önemini vurguladı.  

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ