AYŞİN SEÇİL GEZER

Kahraman son yıllarda müteahhitlerin fazla ev yapmadığını dile getirerek, “Kiraların artmasının nedeni ev fiyatlarının da artmasından kaynaklanıyor. Son yıllarda imar planlarının değişmesi bekleniyordu, arsa sahipleri arsalarını kat karşılığı müteahhide vermedi. Son 1 yıldır müteahhitler fazla ev yapamadı ve ev fiyatları artış gösterdi. Ev fiyatları arttıkça yeni kiraya verilecek olan evlerin kira fiyatlarında yükselme meydana geldi.” dedi.

KONUT EKSİĞİ MEVCUT

Keşan’da kiralık ev için eksiklik olduğunun da altını çizen Özgür Kahraman, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Keşan’da kiralık ev için konut eksiği mevcut. Müşterilerimizin yüzde 80’i 10 yaşa kadar kiralık ev soruyorlar ama şu an kiralık evlerin çoğu 20 yaş üzerinde. O evlerin de genelde içinde masraf oluyor. Örneğin mutfak dolabı, banyosu falan değişmesi gerekiyor. Eski yapılar olduğu için içleri de eski oluyor ve müşteri daha çok 10 yaşa kadar olanları tercih ediyor. Haliyle 10 yaşa kadar olan evlerin kiraları yüksek oluyor.”

FİYATLAR KOMŞUYA GÖRE BİLE DEĞİŞİYOR

Kira fiyatlarında yüzde 40 artış olduğunu belirten Kahraman, açıklamasını şöyle tamamladı: “Kiralar, iki sene öncesine kadar, ortalama yüzde 20 artması gerekirken yüzde 40 artış gösterdi. İki sene önce 2 artı 1 evi 400 TL civarlarında bulurken şu anda aynı evlerin kirası ortalama 600 TL civarında seyrediyor. 3 artı 1 evler ise 700 TL civarında değişiyor. Tabii kira fiyatları evin yerine, konumuna, yapısına, cephesine ve asansörüne göre değişiyor.  Hatta fiyatlar komşuya göre bile değişiyor.”