AYŞİN SEÇİL GEZER

Bunun önüne geçilmesi için İş-Kur Keşan Şubesi’nin daha etkin bir şekilde kullanılması ve değerlendirilmesi gerektiğini belirten Kalfalar “İş Kur’un Keşan’a gelmesi uzun yıllardan beri talep edilen bir istek. İlçemizde yıllardır artan bir şekilde mesleksizliğin neden olduğu bir işsizlik var. Bu işsizlik 20, 25, 35 yaş aralığındaki gençlerde özellikle çok yaygın bir durumda. İş Kur’u Keşan’a getirdik evet bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum ama bana göre yürütülen çalışmalarda bir altyapı eksikliği var. Madeni Eşya ve Demirciler Odası Başkanımız Hüseyin Erkan, yaptığı açıklamalarda sanayideki işyerlerinde çalıştıracak eleman bulamadıklarından belirtiyor.  Bence bu konuda sonuna kadar haklı, bu sorunun çözümü için İş Kur’a bir bakmak gerekir. İş Kur’a iyi bakalım diyaloğumuzu arttıralım eksiklik nedir, ne değildir buna bir bakalım. İş Kur’un bürosunu getirdik 3 tanede eleman koyduk oraya ama bu elemanlar ne yapacak. Nereye inecek, ne yapacak?  Gerçi bu personel bunların hepsini bilir ama oradan kalkamazlar. Bunun için Keşan’da bulunan üniversitelerimizde okuyan öğrenci kardeşlerimizden yararlanabiliriz. Bunlar işyerlerine giderek bir saha taraması yapabilirler. Keşan sanayisine gidilir kapı kapı dolaşılıp “sana eleman gerekli mi?” diye sorulur. Bu şekilde hangi elemana ihtiyaç olduğu tespit edilir. Bunlar işyerlerine giderek bir saha taraması yapabilirler. Daha sonra o işkollarına göre öğretmenler görevlendirip meslek kursları açılır. İş Kur’un böyle bir yetkisi var diye biliyorum ve bunu yapmamız gerekiyor.  Bunu yaparsak gençlerin istihdamı konusunda önemli bir iş yapmış olacağımıza inanıyorum” dedi.

İNSANLAR EĞİTİLMELİ VE MESLEK SAHİBİ YAPILMALI

Kalfalar, açıklamasına şöyle devam etti: “Bizim kişilerle işimiz yok. Sıkıntı ve eksikliklerle işimiz var. Hizmet eksikliği ile işimiz var. İnsanlardan gördüğüm sıkıntıları dile getiriyorum.  Bu insanlar eğitilmeli ve meslek sahibi yapılmalı ondan sonra kamuyu da arkamıza alarak işverenin kapısı çalınmalı. Zaten İş Kur’un ve ilgili bakanlığımızın istihdam konusunda sağlamış olduğu birçok imkan var. Bu durum işverenlerimizin de yararına. Bu sorunu hep beraber çözeceğiz.  Bu durum siyaset üstü bir şey. Bu konuda siyaset yaparsak bir gün yaşadığımız olayları bir başka gün çok farklı bir şekilde patlamayacağını hiç kimse garanti edemez. Hiç kimse kendi kendini kandırmasın burada yapılması gerekenler tabana inmektir. Kurulan tüm dernekler vatandaşları ve üyelerini meslek edinme konusunda yönlendirmelidir. İş Kur, Halk Eğitimi Merkezi, işveren hepsi birlikte olmalı” diye konuştu.

EĞİTİM ÖNEMLİ

Keşan’da çok sayıda ilkokul diploması olmayan genç olduğunu ve bunların büyük bir çoğunluğunun işsiz durumda olduklarına da dikkat çeken Kalfalar, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Bu durumda olan kardeşlerimiz için en ideal olan meslek inşaatçılık sektörü. Bu iş kolunu da bence en çok 10 sene daha kullanabiliriz. Şu an için bazı arkadaşlarımız bu durumda olan işsizlerle sahip çıkıyorlar ama bu sayı yeterli bir durumda değil. Bu gençlerinde işlerine gayet iyi bir şekilde sahip çıktıklarını görüyoruz ve bundan dolayı da büyük memnuniyet duyuyoruz. Eğitim çok önemli. Bence bölgelerdeki mahallelerimizde bulunan okulların öğrencileri taşımalı eğitim sistemi ile diğer mahallelerde bulunan okullara dağıtılmalı. Bence böyle bir radikal karar alınmalı ve uygulanmalı. Bu başka türlü olmaz. Bunu yapamıyorsak bu ailelerin çocukları ve anne, babaları kreşe almak gerekir. Bu konuda duyarlılık gösteren ailelerin anne ve babaları istihdam edilme konusunda öncelikli olarak tercih edilmeli. Birlikte ortak karar alıp stratejiler belirlemeliyiz. Yoksa Keşan elden gidiyor.  Meslek,  meslek,  meslek bu da eğitime dayanıyor. Bu da Köy Enstitülerinin önemini ortaya çıkarıyor. Meslek olmayan yerde alın teri olmaz. Alın teri olmayan yerde karakter olmaz. Karakter olmayan yerde huzursuzluk olur. Bölgemizin içinde bu sorunları hiç yaşamamasına rağmen bazılarının bizden çok daha fazla bilmesi beni çok sevindiriyor. Buna seviniyorum ama bildikleri için de üzülüyorum. Buranın sorunlarını burada yaşayan insanlara sormak gerektiğine inanıyorum”

    Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ