AYŞİN SEÇİL GEZER

Kantar, mahallesindeki metruk evlerin durumuna ve işsizlik rakamlarına dikkat çekti. İlk olarak, sorulan soru üzerine; MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal’ın TBMM Başkanlığı’na sunduğu bir kanun teklifi ile asgari ücretin brüt tutarından daha az gelire sahip olanlardan elektrik ücreti alınmamasını istemesi hakkında Fikret Kantar, “Mahallemizde asgari ücretle çalışan da çok var hiç çalışmayan da. Meclis’e sunulan bu yasa teklifini destekliyorum. Olursa iyi olur; çok fazla ihtiyaç sahibi vatandaş var. 8 bin nüfuslu Yenimescit Mahallesi Muhtarı olarak bu teklifin arkasındayım.” dedi.

GEREKLİ BİLGİLENDİRMEYİ YAPTIM

Açıklamasının devamında mahallesinde metruk evlerin durumuna da değinen Kantar, şunları söyledi: “Mahallemizde şu anda önlem alınması gereken 3 metruk ev kaldı. Bu evlerle ilgili gerekli bilgilendirmeyi Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yaptım. Bir polis arkadaşımız da bu evlerin fotoğraflarını çekti. Sonrasında gerekli bilgiler belediyeye aktarılacak. Keşan Belediyesi de gerekeni yapacaktır. Daha önce birçok metruk evde önlem alındı, son olarak 3 tane kaldı. Bunlarla ilgili de gereken çalışmalar yapılacak.”

400 HANE İŞSİZ

Mahalledeki işsizlik durumunda bir değişiklik olmadığını da belirten Kantar, sözlerini şöyle noktaladı: “Sezonluk çalışan işçilerin Mart ayında işlerinin biteceğini, ancak İş-Kur’a başvurup tekrar işlerine devam edebilecekleri yönünde gelişmeler duydum. İnşallah bu gerçekleşir. Daha önce aldığım bilgilere göre mahallemizde 2 bin 300 hane yaşamaktadır. Yaklaşık 400 hane işsiz. Bu rakam daha fazla da olabilir. Bu haneler çeşitli yardımlarla geçimlerini sağlamaya çalışıyorlar.”