HABER MERKEZİ

Ekonomi Bakanlığı’ndaki eğitim programına katılarak başarılı olan Keşan TSO Genel Sekreteri Erdem Başak, Ekonomi Bakanlığı İletişim Noktası Sertifikasını Bakanlık Müsteşarı İbrahim Şenel’den aldı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Keşan TSO Meclis Üyesi Evren Yörük, Ankara’da, 3 gün boyunca süren eğitim programı ve akabinde gerçekleştirilen yazılı sınavlara Keşan TSO Genel Sekreteri Erdem Başak’ın katıldığını ve programı başarıyla tamamladıklarını dile getirdi.

Evren Yörük, Ekonomi Bakanlığı Vizyonu, Mal ve Hizmet İhracatına Sağlanan Destekler, Yatırım Teşvikleri, Serbest Bölgelerde Sağlanan Avantajlar, İşleme Rejimleri, Vergi Resim ve Harç İstisnası Uygulamaları, İthalat Politikaları ve Ürün Güvenliği ile ilgili uygulamalar konusunda Ekonomi Bakanlığı üst düzey yöneticileri tarafından verilen eğitim programı ve Ekonomi Bakanlığı İletişim Noktası Görevi ile ilgili açıklamasında şunları söyledi;

TİCARET VE SANAYİ ODALARINA BÜYÜK SORUMLULUKLAR DÜŞTÜĞÜNE İNANIYORUZ

“Ekonomi Bakanlığı, reel sektörün kamudaki en önemli hizmet noktasıdır. Oda olarak görevimiz; bölgemizde üretimle beraber ihracat süreçlerinde ve uluslararası ticari diplomaside, bölge işletmelerimizin menfaatlerini tüm uluslararası kuruluşlarda korumak ve ülke refahında bölge olarak daha fazla pay almaktır. Bu çerçevede en temel eksiklerden birisi, yatırımcılara ve küçük ölçekli işletmelere ulaşmada yaşanan sıkıntılardır. Bu noktada Ticaret ve Sanayi Odalarına büyük sorumluluklar düştüğüne inanıyoruz. Almaya hak kazandığımız ‘T.C. Ekonomi Bakanlığı İletişim Noktası’ belgemiz ile bu yönde önemli bir adım atmış olacağız.”

ÜYELERİMİZE OLDUKÇA ÖNEMLİ BİR HİZMETİ DAHA SAĞLAMIŞ BULUNUYORUZ.

Açıklamasının sonunda, <İletişim Noktası> görevi ile Ekonomi Bakanlığı’nın iş dünyasına yönelik destek ve uygulamalarının üye işletmelere daha iyi anlatılacağına vurgu yapan Yörük, T.C. Ekonomi Bakanlığı İletişim Noktası” konusunda çalışmalarımız ve altyapımız tamamlandı. 2018 yılında destek programları ve uygulamaları konusunda üyelerimize oldukça önemli bir hizmeti daha sağlamış olacağız. Tüm üyelerimize, bölgemize ve iş camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.