Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) KOSGEB Temsilciliği, son günlerde danışmanlık hizmeti adı altında KOSGEB adına para isteme olaylarının artması üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Keşan TSO KOSGEB Temsilciliği'nin yaptığı açıklama şöyle;

PARASAL TALEPTE BULUNDUKLARI YÖNÜNDE YOĞUN ŞİKÂYETLER VAR

“Son günlerde, danışmanlık hizmeti verdiklerini iddia eden bazı şahısların, işletme sahiplerini KOSGEB adına telefonla arayarak, ‘KOSGEB’den hibe destek kredisi çıktı. Belli bir ücret karşılığında belgeleri göndereceğiz.’ Bedeli karşılığında KOSGEB Destekleri ile ilgili broşür, kitap, doküman gibi materyaller göndereceğiz’ veya ‘KOSGEB'in destek ve kredilerini belli bir komisyon karşılığında çıkaracağız’ yönünde, asılsız ve gerçeğe uygun olmayan beyanlarla, işletmeleri yanılttıkları ve parasal talepte bulundukları yönünde yoğun şikâyetler alınmaktadır.

KOBİ’lere ve girişimcilere verilen kredi ve destek programları, öncelikle Hizmet Merkezlerimiz ve Basın-Yayın organları aracılığıyla duyurulmaktadır. Bölgemizde bulunan işletmelerimiz, KOSGEB faaliyet ve destek programları ile ilgili en doğru ve güncel bilgileri, Edirne KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Keşan TSO KOSGEB Temsilciliği, www.kosgeb.gov.tr adresi ve 444 1 567 KOSGEB Çağrı Merkezi aracılığıyla öğrenebileceklerdir.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIKLARINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

KOSGEB’in, KOBİ’lere ve girişimcilere ücretsiz ve aracısız olarak verdiği hizmetlerin, çıkar sağlama peşinde olan kişilerin, iş takibi adı altında para alarak yapması konusunda, işletme sahiplerinin dikkatli olmaları, suç teşkil eden bu tür faaliyetlerle ilgili somut bilgi ve belgeye ulaştıkları takdirde, gerekli işlemi yapmak üzere KOSGEB’e bildirmeleri gerekmektedir.

KOSGEB’in destek ve hizmetlerini menfi yönde etkileyen bu tür yanlış beyanlara ve dolandırıcılık girişimlerine itibar edilmemesi, KOSGEB adını kullanarak KOBİ’lerden parasal talepte bulunan kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulduğu hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.”