HABER MERKEZİ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Şapçı, konum itibarı ile Yunanistan'a komşu bulunan bölgemize, yurtdışından getirilen motorlu nakil vasıtaları, tarım makineleri ve parçalarının tamiri ve bakımı ile ilgili olarak Edirne TSO ile yapılan işbirliği kapsamında, sektörde önemli bir sorun haline gelen konunun çözüme kavuşturulmasının amaçlandığını belirterek tamir ve bakım ile ilgili faaliyet gösterecek firmaların taleplerinin Keşan TSO’da alınmaya başlandığını ifade etti.

“BAKANLIK İLE YAPILAN GÖRÜŞMELER KONUNUN ÖNEMİNİ ORTAYA ÇIKARMIŞTIR”

Şapçı açıklamasında şunları kaydetti: “Özellikle Keşan, İpsala ve Enez esnafının kazanç sağlayacağı bu protokol ile Yunanistan’dan bölgemize gelen motorlu nakil vasıtaları, tarım makineleri ve parçalarının tamiri ve bakımı ile bölgemiz ekonomik anlamda fayda sağlayacak. Protokol gereği; tamir ve bakım amaçlı Türkiye Gümrük Bölgesinde işleme tabi tutulacak gümrük işlemleri, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı kara hudut kapılarından yapılacak. Önceki yıllarda Keşan TSO önderliğinde bölge oda ve borsalarının işbirliği ile yapılan Bakanlık ve Gümrük Müdürlüğü görüşmeleri ile sunulan raporlarlar konunun önemini ortaya çıkarmıştır.”

“YAPILAN PROTOKOL İLE BÖLGEMİZE DÖVİZ GİRİŞİ SAĞLANACAK”

İsmail Şapçı açıklamasının devamında, bu kapsamda Edirne TSO’nun teminat vererek tüm bölge esnafının sorunu haline gelen bu konuyu çözüme kavuşturmak amacıyla oluşturduğu protokolde Keşan TSO ile işbirliği yapmasının sektör ile ilgili bölge esnafına da fayda sağlayacağını belirterek,

“Konum itibarı ile AB üyesi ülkeler olan Yunanistan ve Bulgaristan'a komşu bulunan Edirne geneline getirilen motorlu nakil vasıtaları, tarım makineleri ve parçalarının tamiri ve bakımı ile birlikte bölgemize de döviz girişi sağlanacak. Yapılan protokolün sektör ile ilgili tüm bölge esnafına hayırlı olmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

Şapçı son olarak, bahsi geçen parçaların tamir ve bakımını için talepte bulunmak ve ayrıntılı bilgi almak isteyen üye işletmelerin, Keşan TSO Genel Sekreterliğine müracaat edebileceklerini dile getirdi.