Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) yönetimini, KUYİAD (Kuzey Yunanistan İş Adamları Derneği) yönetimi dün ziyaret etti. Kuzey Yunanistan İş Adamları Derneği’nin ziyaretinde “Sınır Ötesi Ticaret” konuşuldu. Saat 09.30 sıralarında, Ağadayı Dinlenme Tesisleri’nde başlayan ziyarette, KUYİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda İskeçe TSO Yönetim Kurulu Üyesi olan Serkan Hatip ile beraberindeki dernek yöneticileri, Keşan TSO Meclis Üyeleri Faik Helvacıoğlu, Murat Arıkan, Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Kadir Mutaf, İsmail Şapçı, Yusuf Cemil Çakıcı, Cüneyt Yüksekdağ, Keşan TSO 6. Meslek Komitesi Başkanı Göksel Aktaş, Keşan TSO Akreditasyon Sorumlusu Seda Havale ile Keşan TSO Basın Yayın ve İnsan Kaynakları Birim Sorumlusu Gökhan Gürer tarafından karşılandı.

“BATI TRAKYA’DA BİRLİKTELİĞE İHTİYAÇ VAR”       

KUYİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hatip, ilk olarak söz aldı. Ziyaretin, İskeçe TSO olarak değil, KUYİAD olarak gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, temeli Aralık ayında atılan ve yaklaşık 42 kurucu üye ile kurulan dernek üyelerinin gittikçe arttığını dile getirdi. Batı Trakya’da, bu tür bir birlikteliğe ihtiyaç olcuğunu vurgulayan Hatip, şunları söyledi: “Biz iş adamları olarak bir araya gelemiyorduk. Kişisel olarak yaptığımız girişimlerde başarılı olamıyorsunuz. Bu nedenle bir birliktelik olması gerekiyor. Arkadaşlarla bir araya geldik ve böyle bir dernek kurduk. Üyelerimizin hepsi Türk ve bir ticaret ve sanayi odasına yapacağımız ilk ziyareti de Keşan’a yapmak istedik. Çünkü Keşan bize en yakın ilçe. Bizlerin sizi, sizlerin de bizi yakından tanımasını istedik. Aynı dili konuşuyoruz, aynı dine mensubuz ve kültürümüz aynı. Ticarete de en yakın olan yerden başlamak istiyoruz. Küçük bile olsa ilk adımı atmak istedik. Bundan sonra da inşallah daha sık bir araya geliriz. Değişik alanlarda birçok iş fırsatları var. Çeşitli teşvik programları ve kalkınma programları var. Avrupa Birliği’nin programları var. Yunanistan’a ortaklık veya herhangi bir yatırım düşünülürse dernek olarak her türlü yardımı yapmaya hazırız. Eğer aramızda sıkı bir bilgi paylaşımı olursa, önümüzdeki dönemlerde her iki taraf için faydalı gelişmeler olabilir.” dedi.

Hatip’in konuşmasının ardından Keşan TSO ve KUYİAD yönetimleri kendilerini tanıttı. Tanışmanın ardından da, sınır ötesinde yapılabilecek ticaret ile ilgili ne tür yolların izlenebileceği yönünde karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyaret; Keşan TSO yönetiminin, KUYİAD yönetimine tescilli İpsala Pirinci, KUYİAD yönetiminin de günün anlamını belirten hediye takdim edilmesiyle sonlandı.