AYŞİN SEÇİL GEZER

Dün, saat 12.30 sıralarında Keşan TSO Meclis Toplantı Salonu’nda başlayan toplantıya; Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Başkan Yardımcısı Mustafa İşçimen, Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Mutaf, Trakya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Genel Müdürü Fatih Yaldız ve Kadın girişimciler katıldı. 

Toplantıda ilk olarak konuşan Yaldız “Trakya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Keşan TSO’nun da ortağı olduğu bir anonim şirket. Bu şirket 25 oda ve borsa tarafından kuruldu. Eğitim ve danışmanlık hizmetleri veren bir merkez. 2009 yılından beri faaliyetteyiz. Trakya bölgesindeki tüm oda ve borsa üyelerine yönelik hizmet veriyoruz. Projeler konusunda ciddi bir birikimimiz var.” dedi

KADINLARIMIZI ÜRETİME TEŞVİK EDECEĞİZ

Daha sonra söz alan Helvacıoğlu projeyle ilgili bilgi vererek şunları kaydetti: “Kadın girişimcilerimizle beraber bir proje hazırlıyoruz. Odamız tarafından ABİGEM işbirliğiyle Marifetli Hanım Eller Kooperatifi adı altında oluşturulan bu proje; Keşan, İpsala ve Enez’i kapsayan bölgemizdeki 1000 kadınımızın üretime katılması amacıyla hayata geçirilecektir. Bu önemli proje ile yaşamın her alanında yanımızda olan kadınlarımızı üretime teşvik edeceğiz. Marifetli hanım eller projemiz ile kadınlarımız aile, bölge ve ülke ekonomisine de katkı sağlayacak. Gıda ve hizmet konusunda ürettikleri ev ve el ürünlerini satarak ekonomiye değer katacaklar. Kadın girişimcilerimiz bir araya gelerek bilgi ve deneyim alışverişinde bulunacak ve birbirlerini güçlendirmeleri sağlanacak. Üyeler, internet sitesi üzerinden de sipariş alıp satış yapabilecek. Kooperatif üyesi kadınlar, eğitimler sayesinde istedikleri alanlarda uzmanlaşma imkânı da bulacak. Sabit satış noktası ve satış TIR dorsesi marifeti ile kadınlarımız kooperatif kültürü kapsamında ürettikleri ev ve el ürünlerini pazarlayabilecekler. Hazırladığımız projeyi ab, kalkınma ajansı ve sınır ötesi gibi çağrıya çıkan hibe programlarına sunacağız. Kadına değer vermek sözle olmaz. Kadınlarımızı üretime sokabiliyorsak işte o zaman kadına değer vermiş oluruz.”