AYŞİN SEÇİL GEZER

Vatandaşların son 10 yıl içerisinde ellerindeki altınları bozdurduğunu, borca da girip ev aldıklarını ifade eden Tarık Özbek, “İnsanlar ev sahibi olma hayallerini gerçekleştirdiler. Evi olanlar da ikinci evlerini aldılar. Yine de insanlar altından uzak değiller. Az da olsa kenarda altınları bulunuyor. Düğün sezonunun açıldığı aylarda altın sektöründe hareketlilik yaşanıyor. Mayıs’ta başlayıp Kasım’a kadar süren hareketli bir dönem var. Keşan, İpsala ve Enez’in ortak noktası. Oradaki vatandaşlar da alışveriş için Keşan’a geliyorlar. İpsala ve Enez’de birer tane kuyumcu var. Bundan dolayı da Keşan çok fazla tercih ediliyor. Bu hareketli dönemden sonra işler durgunlaşıyor.” dedi.

DOLARDAKİ HAREKETLİLİK ALTINA DA YANSIDI

Uzun vadede yatırım yapmak isteyenler için altının her zaman tercih edilebileceğini aktaran Özbek, şunları söyledi: “Uzun vadeli yatırım düşünülüyorsa altın tercih edilebilir. Altını etkileyen en büyük faktör dolar faktörü. Özellikle son 2 gündür dolardaki hareketlilik altına da yansıdı. Fiyatlarda ufak bir yükseliş var. Altın küresel bir üründür ve her şeyden etkilenir. Son günlerde ABD, ekonomi savaşlarının başladığını gündeme getirdi. Artık ekonomi savaşları gündeme gelmeye başladı. Avrupa ile Amerika arasındaki bu ekonomi savaşlarının ilerleyen günlerde daha da hızlanacağını düşünüyoruz.”

ENFLASYON VERİLERİ DÖVİZ ÜZERİNDE ETKİLİ OLACAKTIR

Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekâtı nedeniyle de dövizin sürekli hareketli olduğunu belirten Tarık Özbek, sözlerini şöyle noktaladı: “Ordumuz Afrin’e yaklaştıkça dolarda hareketlilik gördük. Afrin’den iyi haberler geldikçe kur aşağılara inmeye başlıyor. İnşallah ordumuz operasyonun başarı ile bitirip ülkemize döner. Sonrasında ekonomimize odaklanırız diye düşünüyorum. İleriki zamanlardaki enflasyon verileri de döviz üzerinde etkili olacaktır. Altın alacaklara da uygun gördükleri fiyattan altın almalarını öneriyoruz. Uzun vadede yatırım için alanlar para kazanacaktır.”