Saros Körfezi Turizm Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa İşçimen, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılan ve sonuçları önceki gün kamuoyuna açıklanan “Saros Körfezi Turizm Anketi” üzerine değerlendirmelerde bulundu. Hem dernek yönetimi hem de bir işletmeci olarak anket sonuçlarını daha önceden tahmin edebildiklerini belirten İşçimen, “Bizim için beklediğimiz sonuçlar ortaya çıktı” dedi.

SAROS, İSTANBUL’UN TATİL BANLİYÖSİ OLMA YOLUNA GİRDİ

Ankette özellikle Erikli için en büyük sorunun trafik ve ulaşım olarak ortaya çıktığının görüldüğünü kaydeden İşçimen, Saros’a gelen misafir portföyünün bu sene değişmeye başladığını, tatilcilerin her sene bir önceki yıla göre daha genç ve daha kültürlü, okumuş kişilerden oluşmaya başladığına dikkat çekti. İşçimen, anket sonuçlarının, Saros’un İstanbul’un turizm banliyösü olma yoluna girdiğini gösterdiğini de ifade etti.

SONUÇTA BİR TANITIM VAR

Yakın  bölgelerde yaşayan insanların artık deniz kenarında bir yerde tatil yapmak istediklerinde, bir dost tavsiyesi ile ya da yapılan tanıtımlar sonucu Saros’u aklına getirdiğinin ve bölgemize öncelik vermeye başladığının ortaya çıktığını da savunan İşçimen,Sonuçta bir tanıtım var ve bunun sayesinde bir misafir yoğunluğu ve talebi yaşanıyor” diye konuştu.

Anket sonuçları ile ortaya çıkan en olumsuz sonucun her zaman yakınılan çevre sorunları olduğuna da dikkat çeken İşçimen,  bu sorunun ortadan kalkması için sahillerde bulunan herkesin, yetkili kurum ve kuruluşların üzerlerine düşen görevi yerine getirmeleri gerektiğini söyledi. İşçimen, özellikle Erikli sahilinde ortaya çıkan sorunların çözümlenmesi için “Erikli kimin?” sorusuna cevap bulunması gerektiğini, bu sorunun cevaplandırılması halinde çok şeyin daha kolay çözümleneceğini de belirtti.