AYŞİN SEÇİL GEZER

Şapçı Ağadayı Tesisleri’nde saat 18.30 sıralarında başlayan toplantıya; Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Alper Arıtan, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkan Vekili ve aynı zamanda Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Süleyman Özer, sigortacılar ve Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencileri katıldı.

Toplantıda açılış konuşması Mustafa Helvacıoğlu tarafından yapıldı. Helvacıoğlu, sigortalanmanın önemine değindiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Hep şunu ifade ediyoruz; Güvenli bir yatırım için sigortalanmak ve sigorta bilincinin yaygınlaşmasına katkı sağlamamız gerekiyor. Sigorta bilincinin tabana yayılması konusunda başta sektör temsilcileri olmak üzere birçok kuruma ve sivil toplum örgütlerine büyük görevler düşüyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin de destekleriyle, sigorta sektörümüz, başarılı yapılanmasıyla dünyadaki pek çok kuruma ve ülkeye model oluyor.  Yatırımlarını güvence altına almayan bireyler, yılların birikimini riske etmiş oluyor. Yılların emeğiyle kazandıklarını, konut ya da otomobil gibi kıymete yatıranların, düşük bedelli sigortadan kaçınarak, bu birikimleri riske etmelerinin temel nedeni, sigorta bilincinin yetersizliğidir. Bizler TOBB’un da desteğiyle, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Sigortacılar Komitemizi oluşturarak bu bilincin kazandırılması adına bir adım attık. Ekonomi çarkının kesintisiz işlemesi için, finans sektörünün en önemli unsurlarından birinin sigorta olduğu inancındayız. Şu da bir gerçek; Türkiye'nin genç nüfusu, giderek yükselen eğitim seviyesi ve şehirleşme oranı, sigortaya olan talebi her geçen gün arttırıyor. Ekonominin gelişmesi ile büyüyen KOBİ'lerimiz, varlıklarını korumak, sürdürebilmek ve önlerindeki belirsizlikleri ortadan kaldırmak için risklerini sigortalatmak zorunda. Sigorta kapsamında ödenen primler, ülke ekonomisine de yatırım olarak geri dönüyor. Diğer bir deyişle sigorta, sadece kendi yatırımlarını değil, ülke ekonomisine katkıda bulunarak, geleceklerini de güvence altına alıyorlar. Bölgemizde de sigorta acentelerimiz, müşteri memnuniyetini üst düzeye taşımak için arttırdıkları hizmet kalitesinin yanında, yenilenen ofisleriyle de kurumsal bir ortamda müşterilerini ağırlamak için çaba gösteriyorlar. Bu inançlarla, sigorta sektörünün daha da iyi yarınlara ulaşması ve sigorta bilincinin her birey adına daha da fazla artmasını temenni ederek, sektörde faaliyet gösteren tüm üyelerimiz ve çok değerli konuklarımız başta olmak üzere hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Helvacıoğlu’nun konuşmasının ardından Söylemez, sigortacılık faaliyetleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Söylemez’den hemen sonra sigortacılık sorun ve çözüm önerileri için Özer, konuşmasını yaptı. Konuşmaların ardından Süleyman Özer merak edilen soruları yanıtlandırdı.

Toplantının sonlarına doğru Ödül Töreni’ne geçildi. Tören’de 10 yıl ve üzeri Keşan TSO üyesi sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren 25 firmaya ödülleri verilmesinin ardından program sona erdi.