HABER MERKEZİ

STK VE ÇKS KAYDI OLAN ÇİFTÇİLERE %95 ORANINDA,

KOBİ’LERE İSE %70 ORANINDA HİBE DESTEĞİ VAR

Ajans Trakya Yetkilisi Tahir Demirel, TANAP Projesi’nin inşaat sürecinde yerel halkın yaşam kalitesini iyileştirerek bölgede sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak amacıyla, TANAP Sosyal Ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) 2. Etap çağrısında, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne,  Edirne geçiş güzergahlarında yer alan, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar ile KOBİ’lerin destekleneceğini belirtti.

Demirel, başvurularının 23 Haziran tarihinde yayınlanıp, son başvuru tarihinin 23 Ağustos olduğunu,  programda Kurum, STK ve ÇKS kaydı olan çiftçilere % 95, KOBİ’lere ise maksimum %70 oranlarında destekler olduğunu söyledi.

Demirel, Keşan ve İpsala hattından geçen doğalgaz boru hattında, Keşan (Aşağızaferiye, Yenicami,  Bahçeköy, Büyükcami, Çamlıca, İzzetiye, Mahmutköy, Şükrüköy), İpsala ( Esetçe, Hıdırköy, Kapucu, Korucuköy, Sarıcali, Turpçular) yerleşimlerinin avantajlı olduğunun altını çizerek, Keşan ve İpsala bölgemizdekiyerel yatırımcılar, kurumlar, muhtarlıklar, çiftçiler, STK ve KOBİ’ler için kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu söyledi.

Demirel, başvuru yapacakların dolandırıcılık ve mağduriyet yaşamamaları için, Hibe Programı kapsamında bölgeye gelebilecek olan sahte danışmanlık hizmetleri hakkında dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Son olarak Demirel, programa ilişkin şu temel bilgileri aktardı;

KÜÇÜK ÖLÇEKLİ HİBE PROGRAMI:

Destek Miktarı: Teklif edilen projenin toplam bütçesi azami 200.000 TL ,

Destek Oranı: KOBİ’lerde %70, Diğer Uygun Başvuru Sahipleri için %95,

Program Süresi: 9 ay

ORTA ÖLÇEKLİ HİBE PROGRAMI:

Destek Miktarı: Teklif edilen projenin toplam bütçesi asgari 200.000 TL ve azami 1.500.000 TL, 

Destek Oranı: KOBİ’lerde %70, Diğer Uygun Başvuru Sahipleri %95,

Program Süresi: 12 ay

PROGRAMLAR İÇİN UYGUN BAŞVURU SAHİPLERİ:

Yerel yönetim, sivil toplum kuruluşu (STK), kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, kooperatifler, birlikler,  vakıflar, meslek odaları, federasyonlar ve birlik konfederasyonları, ulusal ve uluslararası kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, üniversiteler, KOBİ’ler (sadece tüzel kişiliği olan Mikro ve Küçük Ölçekli İşletmeler),  Köy Muhtarlıkları, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri, İl / İlçe Özel İdareleri, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları (YİKOB),  Okul Aile Birlikleri ile Tarım Bilgi Sistemine-TBS (ÇKS, AKS, TÜKAS, TÜRKVET, vb) kayıtlı olan Gerçek Kişiler

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ