Ufuk İş Elbiseleri işletme sahibi Ufuk Uslu, iş elbiseleri kullanımı ilgili değerlendirmelerde bulundu.

15 yıldır bu sektörde faaliyet gösterdiklerini belirten Uslu, 2016 yılını değerlendirerek şunları söyledi: “2016 iş elbiseleri sektörü açısından normal geçti diyebilirim. İş elbiseleri birçok farklı iş ortamında gerekli görülüyor. Günümüzde birçok farklı iş ortamı bulunmakta ve bu iş ortamlarının birbirlerinden çok farklı işleyişleri olmaktadır. İş elbiseleri çalışılan sektör, ortam ve koşullara göre değişiklik göstermektedir. İş elbiseleri kullanmanın iki avantajının olduğunu söyleyebilirim. Birincisi iş elbiselerinin kullanılması o işyerinin kurumsal kimliğini yansıtması ve marka algısını desteklemesi. İkincisi çalışanınıza her şeyden önemlisi güvenli, rahat, kullanışlı ve verimli bir çalışma imkânı sağlar. Kurumsallaşmanın tamam olması için kurum kimliğine uygun iş kıyafeti giyilmesi yeni bir uygulama değildir. Çok eskiden beri var olan bu alışkanlık özellikle son yıllarda daha çok yaygınlaşmıştır.” 

İŞ ELBİSELERİ İŞ KAZALARININ DA ÖNÜNE GEÇEREK FARKINDALIK OLUŞTURUYOR

İş elbiselerinin aynı zamanda iş kazalarını önleyerek farkındalık oluşturduğuna değinen Uslu, şunları kaydetti: “Kullanılan iş elbiseleri, dikkat çekmesinden dolayı iş kazalarının da önüne geçerek farkındalık oluşturuyor. İş elbiselerini seçerken pamuklu kumaş kullanmalarını tavsiye ediyorum. İş elbiselerinde kaliteli ürün kullandıkça maliyet artar ama kullandığımız malzemelerin kullanışlı olmasını sağlamaktadır. İş elbiselerinden tutun eldiven, elbise, baret, gözlük, çelik burunlu ayakkabı ve benzeri malzemeler kişiyi ölümcül ve yaralayıcı kazalara karşı koruyabiliyor. Örnek olarak 1 kg.lık bir ağırlığın dahi ayağınıza bir metre yükseklikten düşmesi sonucu dahi alınan acıyı düşününce iş elbise ve koruyucu teçhizatların önemi bir kez daha anlaşılacaktır.”

İŞ ELBİSELERİNDEN KORUYUCU TEÇHİZATA KADAR HEPSİ HAYATİ ÖNEMDE

Reflektörlü yelek kullanmanın önemine değinen Uslu sözlerini şu şekilde tamamladı: “İş elbise ve koruyucu teçhizatlarının yanı sıra sizleri kazalardan korumak için ve farkındalık oluşturmak için reflektör yelekleri de ayrıca önem arz etmektedir. Reflektörlü yelekler özellikle inşaat sektöründe ve ağır işlerde çalışan kişilerin kullandığı başka bir giysidir. Sadece ağır işlerde çalışanlar için değil örnek olarak akşam bisiklet kullanıcıların reflektör yeleğini giymeleri, aracımız arıza yapması durumunda aracımızda indiğimiz zaman dahi bu reflektör yeleğini giymemiz olası kazaları önlemektedir.  İnşaat sektöründe çalışan bir kişinin iş kıyafeti ile bir lokanta da çalışan kişinin iş kıyafeti arasında birçok fark bulunmaktadır. İş elbiselerinin kullanımı her yerde geçerli olabilmektedir. Baret takılmasının sebebi hem zorunluluk hem inşaat alanında kendi can güvencesini sağlamaktır. Fakat bir aşçı ise iş kıyafetini çok daha farklı sebeplerden giymektedir. İş elbiselerinden koruyucu teçhizata kadar hepsi hayati önem arz etmektedir.”