NAZAN KAPLAN

Keşan’da emlak sektörünün durağan durumda olduğunun altını çizen Uybaş, şunları söyledi: “Keşan’da satılık birçok yer var ancak bazı yerlerde fiyatlar gerçeğin biraz üzerinde olduğunu görmekteyiz. Şu anda inşaat malzemeleri yükseldi ve imar durumu açıklandı. Keşan’da belli yerlere kat artırımı gelmedi. Bunların hepsi birlikte düşünüldüğünde konut fiyatlarında ciddi bir artışın yaşandığını görmekteyiz. Ayrıca faizlerinde yüzde 1,20 seviyelerinde olması nedeniyle herkes bekleme halinde. Bunun yanı sıra; Keşan’da konut satışı yaptıklarımızın daha çok dışarıdan kişiler olduğunu görmekteyiz. Mart ayına girilmesiyle birlikte sektörde yeniden bir hareketlilik yaşanmaya başlayacak. Tarım sektöründe başlayacak hareketlilik, tüm sektörleri olumlu yönde etkileyecektir.”

BU YIL BÖLGEMİZDE 2 AYRI FESTİVAL OLACAK

Yaz sezonunun bu yıl daha iyi olacağını ifade eden Uybaş, şunları söyledi: “Geçen yıl bir festival yapılmıştı ve bölgemizin tanıtımı için çok iyi olmuştu. Festivalde ünlü sanatçıların gelmesi bölgemize gelenlerin sayısında ciddi bir artış yaşatmıştı. Bu yıl bölgemizde temmuz ve ağustos ayında 2 ayrı festival olacak. Dolayısıyla bu yıl Erikli ve bölgesinde geçen yıla göre daha fazla bir yoğunluğun yaşanacağını düşünüyoruz. Çünkü festivallerin yanı sıra; iki bayram tatilinin olması da, sezonun iyi geçmesini sağlayacaktır. Ayrıca şubat ayının sonundayız ve rezervasyon için şimdiden arayanların olduğunu görmekteyiz. Ama evlerimizi mayıs ayı itibariyle hazırlamaya başlayacağız ve 15 Mayıs’ta rezervasyon almaya başlayacağız.”

SAHİLDE ÇADIR KURULMASINA İZİN VERİLMEYECEĞİ DİLE GETİRİLDİ

Kimlik bildirim kanunu ile ilgili de konuşan Kudret Uybaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Erikli’de geçen yıllara göre daha yoğun olacak ancak burada alt yapıyı sağlayan birimlere büyük işler düşecektir. Geçmişte yaşanan su ve çöp gibi sorunların bu yıl yaşanmamasını diliyoruz. Hatırlanacağı gibi yetkili makamlar, yaz mevsiminde alınacak tedbirler konusunda toplantı yapmıştı. Toplantıda alınan kararların uygulanacağına inanıyoruz. Bu yıl sahilde çadır kurulmasına izin verilmeyeceği dile getirildi. Jandarma ekipleri ve zabıta personelinin artırılarak bu yıl iyi bir sezonun geçeceğini düşünüyorum. Ayrıca kimlik bildirimi konusunda daha hassas olunacağı ve daha sıkı takip yapılacaktır. Bu yıl kimlik bildirimi olmadan kiralama yapmak mümkün olmayacak. Bu da bizler için son derece iyi olacaktır.”