AYŞİN SEÇİL GEZER

Erikli’de rezervasyonların yapılmaya başlandığının altını çizen Uybaş, şunları söyledi: “Herkes tatil için hazırlıklarına başladı. Bu çerçevede, Ramazan Bayramı için rezervasyonlar yapılıyor. Bu oranın artarak devam edeceğine inanıyorum. Bu yıl ki ev fiyatları geçen yıla göre biraz daha yüksek olacaktır. Çünkü kimlik bildirim sisteminin gelmesi, evlerin hepsine fatura kesilmesinden kaynaklanan KDV oranı, yüzde 15 gelir vergisinin ödenmesi, konaklanan yerin işyeri statüsünde görülüyor olmasından ötürü evlerin stopajının ödenmesi söz konusu. Kısacası bu durumların olması fiyat artışına neden olmaktadır. Ev sahiplerinin ve bizlerin gelirleri azalıyor ama evin fiyatları artıyor. Kiralama oranın üzerindeki vergi yükü her geçen gün artıyor.”

10 TEMMUZ’A KADAR DURGUNLUK OLUR

Türkiye’de, 24 Haziran’da yapılacak olan erken seçimlerin ev satışlarını ve kiralama oranlarını da etkileyeceğini ifade eden Kudret Uybaş, “Erken seçim kararı Keşan’daki ve Erikli’deki ev satışlarını olumsuz etkiler. Tüm satışlar seçim sonrasına kalır. İlk seçimde cumhurbaşkanlığı için yeterli oy alınamadığı takdirde 8 Temmuz’da ikinci tur oylamaya gidilecektir. Dolayısıyla sezonun geç başlamasına neden olacaktır. Ramazan Bayramı’nda yeterli bir yoğun yaşanmaz. Ayrıca 30 Haziran ve 1 Temmuz’da üniversite sınavları var. Kısacası Erikli, Yayla ve Enez’de 10 Temmuz’a kadar işlerde belli bir durgunluk olur. Erikli’de yüzde 100 doluluk oranı olmadan fiyatlar oturmuyor. Bu durumda işlerimizi yavaşlatır.”  dedi.

4 AYRI FESTİVALİN YAPILMASI BEKLENİYOR

Uybaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erikli’de farklı tarihlerde 4 ayrı festivalin yapılması bekleniyor. Bunların bölgeye katkısı oluyor. Birçok esnaf 2 bayramda elde ettiği kazanç kadar festivalde de kazandığını dile getiriyor. Tek temennimiz bu yıl iyi bir sezon geçirmektir.”