HABER MERKEZİ

Mehmet Ali Yetim, Edirne İl Genel Meclisi olarak, Uzunköprü’de kurulması düşünülen OSB için olağanüstü toplandıklarını belirterek, “Uzunköprü OSB’nin kuruluşu için üye belirlenmesi istemiyle toplandık. Edirne Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından Uzunköprü’de OSB kuruluyor. OSB, Kavacık Köyü mevkiinde olup, 171 hektarlık alana sahip. OSB, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimiyle başlayan bir girişimdir. 31 Ağustos 2016 tarihinde OSB’nin kurulması için başvuruda bulunmuşlar ve gerekli incelemeler yapıldıktan sonra, yer seçimi de belirlenmiş. Yetkililer, kuruluş protokolü için İl Genel Meclisi’nden de, üye istendi ve bizlerde üye verdik. Bende, yedek üyeler arasında yer aldım.” dedi.

OSB’NİN UZUNKÖPRÜ’YE KURULMASI CİDDİ BİR DEĞER KATACAK

Uzunköprü’de kurulacak OSB’yle ilgili bilgi aktaran Yetim, şunları söyledi: “Uzunköprü’de tarım makineleri üreten sanayicinin büyümesini sağlamak, tek tip işletmeler için yatırım oluşturmak amacıyla kurulmaktadır. Yunanistan ve Bulgaristan’a yakın olması da, bir avantaj olarak görülmektedir. OSB’nin Uzunköprü’ye kurulması ciddi bir değer katacaktır. OSB’nin Uzunköprü’ye hayırlı olmasını diliyorum.”

UZUNKÖPRÜ, KEŞAN’DAN ÖNCE OSB’Yİ HAYATA GEÇİRECEĞE BENZİYOR

Mehmet Ali Yetim, Keşan'da kurulması planlanan Keşan Gıda İhtisas OSB’nin son durumunu Edirne Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Salih Akbulut’a sorduğunu dile getirerek, “Keşan’daki OSB’nin kuruluşu konusunda, 2 yıldan bu yana yaygara kopartılıyordu. Müdürümüz, Keşan’daki OSB yerinin halen mer’a vasfında olduğunu ve herhangi bir değişikliğin yaşanmadığını bizimle paylaştı. Kısacası, Keşan OSB konusunda bir arpa boyu yol kat edilmemiş. Yaşanan bu duruma üzüldüm. Keşke, Keşan’daki OSB içinde böyle toplantılar yapıp, çalışmalara başlayabilseydik. Ama Uzunköprü, Keşan’dan önce OSB’yi hayata geçireceğe benziyor. Herkesin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerekiyor.” diye konuştu.