GİZEM GÖRÜR

HAKSIZLIĞINIZ VARSA HAKSIZLIĞINIZ GİDERİLİYOR

Sigorta Tahkim Komisyonu’nun ne anlama geldiği ile ilgili bilgilendirmelerde bulunarak açıklamasına başlayan Sedat Yılmaz, şunları söyledi:  “Sigorta ve sigorta şirketleri arasındaki iletişimde, sigortalıların veya sigortadan menfaat s

ağlayan kişilerin uyuşmazlıklarını mahkemelerden arındırıp, sigorta bilgi merkezi bünyesinde oluşturulan, 5684 sayılı Kanunun 30. maddesi çerçevesinde oluşturulan Sigorta Tahkim Komisyonu vardır. Sigorta ile ilgili şikayetlerinizi veya uyuşma konularını buraya bildirerek itirazlarınızı veya müracaatlarınızı yapabiliyorsunuz. Bu kurul 51 sigorta şirketinin içinde barındırıyor. Buralara yapılan başvurular önce hakem heyeti tarafından inceleniyor. Daha sonra sigorta şirketlerinden konuyla ilgili bilgi ve savunma alınıyor. Bunlara dayanarak hakemler mahkemeye gitmeden verilen karar önünüze düşüyor. Ve sizin haksızlığınız varsa haksızlığınız gideriliyor. Sigorta şirketinden de karar doğruysa, doğruluğu onaylanıyor.”

BEKLEME SÜRESİ AZALIYOR

Sigorta şirketlerinin vermiş olduğu kararların, komisyon sayesinde rahatlıkla sorgulanabileceğini belirterek açıklamasına devam eden Yılmaz, “Bazen yıllar süren davalar olabiliyor. Bu sistem sayesinde işlemler 40 günün altına düşüyor. Bekleme süreniz azalıyor. 60 günde işleri çözüme ulaştırmak büyük bir başarıydı fakat şimdi 42 güne düşüyor. Bu veriler sigorta şirketleri ile paylaşıldığı için sigorta şirketleri de tabi ki artık daha doğru kararlar alabiliyor. Sigorta şirketleri zaten güvenilir, fakat artık daha da güvenilir oluyor. Sigorta şirketlerinin verdiği kararlar vatandaş tarafından rahatlıkla sorgulanabilecek. Ve tarafsız olacak. Sigorta Tahkim Kuruluna 2017’nin ilk çeyreğinde 19bin 128 kişi başvurmuş. Demek ki başvuruluyor. Şuan yürürlükteki poliçe sayısı 16 milyon 773 bin 875. Bugün 9472 tane poliçe yapılmış.” şeklinde konuştu.

BÖYLE BİR KURUL OLDUĞUNU BİLELİM

Yılmaz, sigortalı vatandaş sayısı arttıkça, sigorta fiyatlarının da yükseleceğini belirterek şunları söyledi: “Sigortaya kızarak başlamayın. Önce tedbir, sonra sigorta. Sigortalı sayısı arttıkça sigorta havuzlarına düşen para artıyor, hasarlarınız daha kolay ödeniyor. Sigortacılar zararını azalttıkça da sigorta fiyatları da yükselecek. Dolayısı ile sigortacılığa güven de artacaktır. Bu tahkimi gündeme getirme sebebimiz de şudur, böyle bir kurul olduğunu bilelim. Sigorta tahkimi kurulu sayesinde sigorta şirketlerine daha çok güvenelim.”

Sedat Yılmaz, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Sigorta sorgulamalarında daha önce mobil telefonlar ile 5664’den yapılan araç bilgi sorgulaması, şimdi www.sigortam360.com web sitesinden sorgulanıyor. Araç detayınızı rahatlıkla sorgulayabiliyorsunuz.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ