HABER MERKEZİ

Kartopu Enez Gönüllüleri olarak bir kaç yıl önce götürülen teklifi değerlendiren bu isimle kurduğu ve tescil ettirdiği şirketine ait fabrikada “AINOS” isimli şaraplarını üretmeye başlayan Ertan Özgür, “Şarapların şimdilik küçük partiler halinde piyasaya verilmeye başlandığını” açıkladı.

Yıllar önce Enez’de jandarma komutanlığı yapmış, daha sonra emekli olduğunda vefatına kadar Enez’de yaşamış olan ve “BAŞAGA” olarak hatırlanan, anılan Naim Özgür’ün torunu, Enez dostu, Ertan Özgür bu heyecanını bizlerle paylaştı. 

Enez’in tanıtımında da önemli katkısı olacağı düşünülen, özellikle turistik açıdan değişik bir ürün olarak dikkati çeken şaraplar KIRMIZI SEK ve BEYAZ SEK ŞARAP olarak üretiliyor. Şimdilik 1 ve 1,5 litrelik olarak hazırlanan şaraplara yakında 75 CL. ürün de eklenecek.

Kırmızı şarabın MERLOT, beyaz şarabın SEMİLLON cinsi üzümlerden elde edildiğini anlatan Ertan Özgür, “Ticari açıdan elbette beklentilerimiz var. Ama asıl önemli olan çok sevdiğim, bir süre çocukluğumun geçtiği Enez’in, antik adıyla AINOS’un tanıtımına ve ürün çeşitlemesine bir katkı vermiş olmak beni çok mutlu ediyor” dedi.

Özgür, AINOS Şarabının özellikle Enez, Keşan ve Edirne’de ilgi göreceğini, o nedenle bu kentlerimizde bayi veya satış noktası arama çalışmalarını başlattıklarını şeklinde konuştu.