HABER MERKEZİ

Başkan Bostancı, konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu;

“2014 yılından beri her yıl düzenli olarak nisan ayında halk ve basın önünde toplantılar düzenlemekteyiz. Bu sene bazı basın yayın organlarında Enez’le ilgili çıkan yazılar üzerine özel olarak 10 Şubat 2018 Cumartesi günü basın toplantısı yapma kararı alındı. Enez için neler yapabildik, neleri yapamadık, yapamadıklarımızın nedenlerinin ve niçinlerinin tartışılacağı, tarihi ve turistik hedefleri olan Enez için hazırlanan projeler ve Enez’in geleceği ile ilgili öngörüsü olan olan tüm insanlarımızın  katılacağı bir toplantı planlandı. Toplantının sebebi bilindiği gibi Enez’i sevdiğini iddia eden bazı şahısların gazete köşelerinde ‘hodri meydan’ demesinden kaynaklandı. ‘Hodri meydan’ diyen şahıslar ve yazıların yer aldığı gazeteler de bellidir” dedi ve sözlerine şöyle devam etti;

“PEKİ, KİMLER “HODRİ MEYDAN” DEMİŞTİ?

Başta kendisinin gazeteci olduğunu söyleyen Ulaş Demiray hodri meydan demiştir. Hatta bizzat kendisi gazete köşelerinde “Bak Bostancı, karşıma çık ta sana neler soracağım. Bulmuşsun dişine göre adamları oynayıp duruyorsun” demişti. Ardından Ulaş Demiray ile birlikte; belediye başkanı aday adayı olmayı düşünen il genel meclis üyesi Şenol Kılıç, Belediye Meclis üyeleri Özkan Günenç ve Ümit Kurt, başta şahsıma ve AK Partiye, “karşımıza çıksınlar hesap soracağız” diyerek meydan okumuşlardır.

BİZ DE BU MEYDAN OKUMA KARŞISINDA TAVRIMIZI BELİRLEDİK

Bazı basın mensupları aracılığıyla konunun bize bildirilmesi ve bir toplantısı fikrinin belirtilmesi üzerine biz de böyle bir basın toplantısına  katılacağımızı bildirdik. Belirttiğimiz gibi cumartesi günü yapılacak toplantının kararı sırf bu görüşmeler üzerine alınmıştır.

HESAP SORACAĞIZ DEMİŞTİ

Fakat görülüyor ki; toplantıya bir kaç gün kala Enez’de yaşamayan ama Enez ile ilgili sürekli ahkâm kesen Ulaş Demiray, bu toplantıyı kendisinin önermesine rağmen toplantıdan kaçmaktadır. Sadece kaçmakla kalmayıp, sanki basın mensuplarının babasıymış gibi, sanal âlemde, toplantıda bize yöneltilmesi gereken sorular hakkında basın mensuplarına öğütler vermektedir” diyen Bostancı, şunları söyledi:

“AÇIK ÇAĞRIMDIR”

Enez ile ilgili öngörüsü ve projeleri olanlar, bizim 2014 yılından bugüne kadar yaptıklarımız hakkında eleştiriler yapanlar, önerdikleri bu toplantıdan kaçmak yerine toplantıya katılmalıdırlar” diyen Bostancı sözlerine şöyle son verdi:

“Enez’e ışık tutacak fikirlerini, önerilerini  ve Enez’de yaptığımız işlerle ilgili eleştirilerini basın mensupları ve halkımız önünde dile getirmeleri için açık çağrı yapıyoruz”. Enez’i seven herkesi  basın toplantısına bekliyoruz. Gazete köşelerinde aslı astarı olmayan yazılar yazan Ulaş Demiray, Şenol Kılıç, Özkan Günenç ve Ümit Kurt’u da bu toplantıda özellikle görmek istiyoruz.”