AYŞİN SEÇİL GEZER

Bostancı, halkın yaşananları protesto etme hakkı bulunduğunu ancak Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu ve cezanın mahkemelerce uygulanacağını dile getirdi. 

Abdullah Bostancı, “Halil Çayır arkadaşımızın ailesine baş sağlığı diliyoruz, Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Cinayete kurban gitti, bunu hak etmedi. Sevilen sayılan, geçimini kendi sağlayan bir insandı.” dedi.

TAŞKINLIK OLMASI BİZİ ÜZDÜ

Bostancı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Enez’de bir yere zarar vermeden, devletin herhangi bir organına zarar vermeden halkın tepki göstermesi doğaldır. Bunu bizde istedik. Ama devletin polisine veya devletin araçlarına, binalarına zarar vermesini hoş karşılamadık. Bizde Belediye olarak hep birlikte gittik, cenazede duamızı yaptık. Tepkimizi, hiç kimsenin burnu kanamayacak veya herhangi bir anarşiye sebebiyet vermeyecek şekilde gösterdik. Enez tepkisini gösterdi. Ama sonraki olaylarda taşkınlık olması bizi üzdü.”

ONLARIN DÜŞÜNCESİNİ BİLEMİYORUM

Olaylarda vatandaşın kendisini de yargıladığını ifade eden AbdullahBostancı, “Ben neden belediyenin aracıyla gitmişim. Ben kurumum, Belediye Başkanıyım, gitmem gereken neydi onların düşüncesini bilemiyorum. Tabi ki belediyenin araçları ile gideceğim. Cenazeye 80-90 araç ile gittik, duamızı yaptık, geldik.” şeklinde konuştu.

ENEZ KÖTÜ BİR GÜN GEÇİRDİ

Bostancı, sözlerini şöyle tamamladı: “İkinci gün yaşanan olaylarda ileride belediye başkan adayı olmaya düşünen kişiler neden toplumun içine katılmamışız ‘Bostancı korkak, katılmadı’ gibi laflar etmişler. Böyle bir şey olabilir mi? Belediye Başkanı devlet adamıdır, Belediye Başkanı nerede durması gerektiğini bilen insan olacak. Biz anarşinin önünde olamayız, devlete zarar veren bir mekanizmanın önünde olamayız. Devlet bu katilleri yakalamış gereğini yapacak. O zaman devlet mekanizmasına biz güvenmiyoruz, gidelim camını kıralım, polisine zarar verelim anlayışına ben karşıyım. Tepkiye evet ama tepkinin yanında devlet malına zarar vermeye kesinlikle karşıyım. Benim oraya katılmamamı tenkit edenleri kınıyorum. Enez kötü bir gün geçirdi. Enez Halkına baş sağlığı diliyorum, geçmiş olsun diyorum.”