HABER MERKEZİ

Enez Belediye Başkanı Ecz. Abdullah Bostancı, dün yaptığı açıklamada; Enez’de yapılacak olan “Kapalı Pazaryeri, Bisiklet Yolu ile Yürüyüş Yolu, Tarihi Yollarda Taşın ve Suyun Sesi” projelerinin ihalesinin tamamlandığını belirterek, devam eden çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi.

“KAPALI PAZARYERİ ÇALIŞMALARINA CUMA GÜNÜ BAŞLAYACAĞIZ”

İlk olarak Kapalı Pazaryeri projesi ile bilgi veren Bostancı, 3 bin 500 metrekarelik alana sahip olacak Enez Kapalı Pazaryeri projesinin ihalesinin tamamlandığını belirterek, Yeni Kapalı Pazaryerimizin yer teslimini yaptık. 2 milyon 350 bin TL’lik ihale bedeli olan bu proje, 1 milyon 350 bin TL’ye gitti. 6 kişinin girdiği ihalede 1 milyon TL’lik kırım oldu. İhaleyi EKAP üzerinden yaptık. Hesaplara göre 19 dükkanı bulunan Kapalı Pazaryerimizde 4 gün boyunca köy pazarı olacak, 1 gün de halk pazarı olacak. Bu pazaryerinde 19 dükkan olacağını düşündük. Tabii bu dükkan sayısını arttırma şansımız da, eksiltme şansımız da var ancak biz çok dükkan olmasını istemiyoruz. Pazaryerini pazaryeri gibi kullanmak istiyoruz. Pazaryeri denilen bir yerde çok fazla dükkan olduğu zaman pazaryeri havası olmuyor. Kapalı Pazaryerimizin çalışmalarına, hava şartları müsaade ederse 30 Mart Cuma günü başlıyoruz. Bu projemiz ile birlikte pazaryerimizin üzerini 3 bin metrekarelik bir güneş enerjisi sistemi ile kaplayacağız. Bu sistemin maliyeti de yaklaşık 2 milyon TL kadar. Tabi bunun ön hazırlık çalışması yapılıyor, ihalesi henüz yapılmadı. Pazaryeri bitiminden sonra bu işi de düşüneceğiz. Enez’de zaten sürekli güneş olduğu için devamlı üretim olabilecek. Bundan sonra evlerin üzerine de güneş enerji sistemi olmasını istiyoruz. Bu sistemin hiçbir şekilde tespit edilmiş bir halk sağlığına zararı bulunmuyor. Evlerin üzerini atıl vaziyetten kurtararak, güneş enerjisiyle elektrik üreten panellerin konulmasını mecburi tutmak istiyoruz. Ülkenin zenginleşmesi, gelişmesi için bazı ön atılımlarda bulunmamız gerekiyor.şeklinde konuştu.

3 BİN 100 METRELİK “BİSİKLET YOLU VE YÜRÜYÜŞ YOLU” PROJESİ

Başkan Bostancı, ikinci proje olan “Bisiklet Yolu ve Yürüyüş Yolu” projesinin de Enez’de devam edeceğini dile getirerek, şunları söyledi: “4 metre genişliğinde, 3 bin 100 metrelik bu projenin bin 100 metresi tamamlanmıştı. Kalan 2 bin 100 metrenin ihalesi de bitti ancak hava muhalefetinden dolayı çalışmalara başlayamadık. Bu projemizin de yerini teslim ettik ve 15 Haziran’da bu da bitiyor. Bu projemiz 663 bin TL’lik projedir. Kilit taşlı ve Mavi-Beyaz boyalı Bisiklet-Yürüyüş Yolu projesi, Enez’e güzel bir hava katacak. Bu projenin toplam mesafesi aslında 6 bin metredir ancak o üçüncü etap oluyor.”   

GİRİŞ TAKISI VE 16 TARİHİ FİGÜRÜ KAPSAYAN “TARİHİ YOLLARDA TAŞIN VE SUYUN SESİ” PROJESİ

Kapalı Pazaryeri projesi ile Bisiklet-Yürüyüş Yolu projelerinin 1 yıldır beklediği için parası olduğunu ifade eden Abdullah Bostancı, üçüncü proje ile ilgili de şu bilgileri verdi: “Üçüncü yer teslimi yapılan ve ihalesi tamamlanan projemiz ‘Tarihi Yollarda Taşın ve Suyun Sesi’ projesi. Bu proje kapsamında; 24 metre genişliğinde, 11 metre yüksekliğinde, 2 tarafında kuleleri olan, bisiklet yollarını birbirine bağlayan, 3 ayaklı ve kemerli, içi beton kenarları kaplamalı bir giriş takısı yapılacak. Ayrıca buna bağlı olarak aynı proje içinde, 16 adet Enez’i simgeleyen tarihi figürler konulacak. Bu projeyle Enez, 2 bin 500 yıllık tarihini canlandıracak. Bu figürler içerisinde, yel değirmenleri, su taşıyan kadınlar, balık havuzları, şadırvanlar, küre üzerindeki flamingo bulunuyor. Bu projemize ‘Tarihi Yolarda Taşın ve Suyun Sesi Projesi’ adını verdik. Bu projenin değeri de yaklaşık 500 bin TL. Bu projenin de ihalesi bitti ve yer teslimi yapıldı. Ancak yine hava şartları nedeniyle yapımına henüz başlayamadık.” 

Bostancı, Devlet Hastanesi ile birlikte bu projeleri 15 Haziran’a yetiştirmelerinin nedenini 15 Temmuz’dan önce bakanlık nezdinde toplu bir açılış töreni yapabilmek olduğunu da hatırlattı.

“ENEZ BELEDİYESİ’NE YAKLAŞIK 100 MİLYON TL KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

Enez Belediyesi’ne yer kazandırılması için Ankara’ya giderek görüşme yapılacağını da açıklamasına ekleyen Abdullah Bostancı, “Maliye Bakanlığı’na teklifleri verdik. Mahkemeleri bitirmek üzereyiz. İnşallah Enez Belediyesi’ne yaklaşık 100 veya 150 dönümlük bir yer ile 100 milyon TL kazandırmış olacağız.” dedi.

“SAHİLDE 250 DÜKKANLIK PROJEMİZ VAR”

Bostancı, yapılacak olan projeler ile birlikte aynı zamanda iyi bir “Belediye Hizmet Binası” ile “Kültür Sarayı” projesinin de ellerinde bulunduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “Şu anda bu proje, Kültür ve Tabiat Varlıkları Ankara Kurulu’nda. Bu da tarihi bina şeklinde bir proje olacak. Enez Belediyesi olarak, rutin çalışmalarımız bu şekilde devam ediyor. Ayrıca belediyemizde, 84 kişi daha kadroya alındı. Bu çalışmalarımıza ilaveten sahildeki taşkın önleme projesi kapsamında 2 adet kanal yaptık. Bununla birlikte de bin 400 metrelik 250 dükkanın içinde olduğu sahilde bir yer projemiz var.” 

“KEŞAN-ENEZ YOLU ACİL İHTİYAÇ”

Abdullah Bostancı, açıklamasının sonunda, Keşan-Enez yolu yapım çalışmalarının çok acil bir ihtiyaç olduğunu ve biran önce bu yolla ilgili çalışmaların yapılması gerektiğini söyleyerek, “Saros Körfezi’nde 500 bin insan hareketi var. Bu yol çalışmalarının çok acil bir ihtiyaç olduğunu belirtmek istiyorum.” dedi.