ENEZ MEKTUBU 

10 Şubatta yapılan BİLGİLENDİRME Toplantısı Abdulah BOSTANCI’nın  açılış konuşması ile başladı.. Bu bir açılış konuşmasıydı, 15 dakika sürdü. Hangi özelliği ile MODERATÖR olarak belirlendiğini bilemediğim bir arkadaşa mikrofonu verdi. O arkadaşımız da AINOS tarihini hiç duymadığımız bir başka açıdan anlatıp “Konuşmasını yapmak üzere” mikrofonu tekrar BOSTANCI’ya verdi. Böylelikle BOSTANCI  “Mikrofonun dayanılmaz hafifliği” ne kapılarak bu ilk aşamada, toplamda 1 saat 15 dakika süre ile ONE MAN SHOW yapmayı başardı. 

***

Neler dedi?  Öncelikle 4 yıldır biz Enezlilerin ezberlediği konuyu, yani “nasıl bir Belediye devraldığını” ve nasıl belediyeyi düze çıkardığını ballandıra ballandıra anlattı. Verdiği rakamların hiç birisi gerçek değildi. Kimi zaman Belediyenin borcunun 40,  kimi zaman 45-50 olduğu söyledi ve nihayet toplantıda  daha çarpıcı olması için bu borcun 62 milyon olduğunda karar kılındı.. Bu arada bazı sitelere itfaiyenin, ambülansın giremeyeceği şekilde düzenlenen SAHİL PLANLAMASI’nın “DÜNYADA BİRİNCİ “ olduğunu tüm sayın basın mensuplarımız da öğrenmiş oldular.. Pek çok defa yazılı ve sözlü olarak ikaz ettiğim halde Sn. BOSTANCI Enez’de Askeri yasakların kalktığını söyleyerek; değil dünyadan Enez’den bile haberinin olmadığını bir kez daha göstermiş oldu.. Bugünkü serbesliğin sadece ilgililerin “HOŞGÖRÜSÜ” ile sınırlı olduğunu, Enez’de askeri yasakların aynen devam ettiğini bilmiyor. “Yasak yok” diyenler seddeden İpsala’ya gitmeyi ya da seddeden Meriç Ağzına doğru gidip bir piknik yapmayı deneyip görebilirler.

***

Bu arada Enez’de İşsizlik oranının % 70’den % 10’a indiğini öğrenmek ise hepimizi mutlu etti. Yani buradan nüfusu 4000 olan Enez’de çalışabilir nüfusun % 70’i yani yaklaşık 2000 kişinin işsiz olduğu sonucu çıkıyor ki buna ancak BOSTANCI inanır. Enez’de, dün de bugün de iki koltuk bir masa taşımak için bile boş ve çalışacak adam bulamazsınız. Çalışmak isteyenler için sadece Lagün gölleri bile sınırsız ve hazır ekmek kapısıdır. Tarım alanında çalışanlar, hayvancılık yapanlar, memurlar, sahil sitelerinde bekçi olanlar, emekliler düşüldüğünde Enez’de işsizlik oranından çok KALPAZANLIK oranı yüksek kalır ki o da yaz aylarında daha düşük seviyelerdedir. Ama herkesin Belediyede memur olması özendirilip, turizme ve su ürünlerine dönük yeni iş sahaları açılmadıkça Bostancı’nın “Kilittaş fabrikası ile istihdam sorununu çözdüm” demesi abartılıdır.

***

Enez yaz aylarında maksimum seviyede en fazla 2-3 ay ortalaması olarak 40 -50 bin kişiyi ağırlar. Bu rakamı 150 binler olarak iddia etmek BOSTANCI’nın abartma katsayısı hakkında bir fikir vermektedir.. BOSTANCI’nın iddia ettiği gibi ERİKLİ’de villasını satıp Enez’e gelenler falan yoktur. Aksine, ARITMA’nın işletilme eksikliği ve DERİN DEŞARJ KANALI’nın olmaması nedeniyle yoğun DIŞKI kokusu, kumsalın pisliği, bakımsızlığı, başıboş büyükbaş hayvanların verdiği rahatsızlık, toplanmayan çöpler vs. gibi ilkel görüntüler nedeniyle Enez’de bir konut aldığına bin pişman olan önemli sayıda insan vardır. Sonra yayılan ve herkesin duyup, BOSTANCI’nın duymadığı  koku kendisinin iddia ettiği gibi ÇÜRÜMÜŞ YOSUN KOKUSU değil, katıksız çiş ve dışkı kokusudur. Dışkıların yüzerek denize varma çabaları fotoğraflarla, videolarla görüntülenmiştir. Ama görmeyen ve kokuyu duymayan sadece BOSTANCI’dır..

***

Pehlivan tefrikasına dönse bile bu trajikomik süreci anlatmaya devam edeceğiz. Belki bu yol ve yöntemle Enez’in kimlerin ellerinde heder olup gittiğini anlatabiliriz. Daha bu BİLGİLENDİRME TOPLANTISI’ndan söz etmemiz gereken çok şey var. Lütfen sıkılsanız da okumaya gayret edin.

(DEVAMI VAR)