Badminton küçük kızlar il müsabakalarında grubunda 1. Olduktan sonra finalde de tüm karşılaşmaları kazanan ve Zehra Ceren Samuk, Yağmur Köseler, Cansu Eser, Nasmina Çakıl, Rüya Balyemez, Nehir Akdere’den oluşan Atatürk Orta Okulu Sporcuları şimdi de E.A.O küçük kızlar takımı namağlup il birincisi oldu.

Beden Eğitimi Öğretmeni Emre Düdük’ün öğrencileri Grup Maçları’nda ve 12 Martta Edirne’deki diğer Grup birincilerinin katıldığı finallerde de tüm rakiplerini yenerek namağlup unvanı ile  Sakarya’da düzenlenecek bölge turnuvasında Edirne’yi temsil etmeye hak kazandılar.

BADMİNTON NEDİR?

Kaz tüyünden yapılma bir top ve raketle oynanan bir oyun olan Badminton, topun file üzerinden rakip alana atılması ve geri dönmesini sağlamak amacına dayanan bir spor dalıdır.  
Badminton, kolayca öğrenilebilen, bay ve bayan, 7 yaşından 77 yaşına kadar bütün yaş grubunda insanların yapabildiği, ender sporlardandır. Şiddet içermemesi, oynaması ve seyredilmesinin zevkli olması nedeniyle, bayanların da büyük ilgisini çekmektedir. Tenis oyunları gurubundan olması nedeniyle rakipler arasında bir net(file) bulunur, dolayısıyla herkes kendine ayrılan sahada oynar, topu (tüytop) oldukça zararsızdır, böylece yaralanma veya sakatlanma riski en düşük etkinliklerdendir.  

ENEZ ÖĞRENCİLERİ BADMİNTONDA EDİRNE’Yİ TEMSİL EDECEK..