HABER MERKEZİ

Tekwando gibi Satranç da Enez’de gençlerin ilgi gösterip başarılı oldukları branşlar olarak dikkat çekiyor. Satranç, Enez okullarında Okullar arası Spor karşılaşmalarının önemli bir branşı olarak ilgi görürken, Enez Spor Kulübü’nün yeni yönetimi de bu branşta ulusal turnuvalara katılıyor. Yıllardır Veteriner Hekim Barış KASIMOĞLU tarafından eğitilen Enezspor’lu satranççılar ulusal turnuvalarda boy göstermeye başladılar..

20-26 Ocak tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen yaklaşık 2800 kişinin katıldığı Türkiye Küçükler ve Yıldızlar satranç şampiyonasına Enezspor 2 sporcu ile katıldı. Edirne ekibi olarak katıldıkları turnuvada 12 yaş kızlar kategorisinde yarışan Zehra Ceren Samuk turnuva da dört maç ve Rüya Balyemez üç maç kazanarak Türkiye’nin dört bir yanından gelen tecrübeli ve güçlü rakipleriyle başa baş mücadele etti. 

Her yaşta insan ve özellikle çocuklar için satranç, eğlendirmesinin yanı sıra eğitici ve zihinsel bir spor olarak öne çıkıyor. Özellikle Enezspor Kulübü ve Kaymakam Elif Canan Tuncer Ersöz’ün  gayret ve öncülüğünde yakında YELKEN VE SU SPORLARI branşlarında da Enez’e yakışan çeşitliliğin sağlanılacağına inanılıyor.