ENEZ MEKTUBU

Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı Maliye bakanını kafaya alıp yıllar önce kendi hatası ve inadı ile kaptırılan 983 dönüm TRAPEZ/SAHİL arsalarının bir bölümünü Belediyeye geri almaya çalışıyor. Dilerim başarır. 

***

Şimdiden bu arsaları nasıl değerlendireceğini de açıkladı “Bu yerlerden 400-500 kişiye yüzde 50 iskontolu yer vereceğiz. Geri kalan parayı da belirli taksitlere böleceğiz.” diyerek köşe başlarında avanta bekleyen tabanına mesaj verdi. Kim bu 400-500 kişi? Enez’de konut sıkıntısı mı var? Bu kişileri kim hangi usullerle belirleyecek? % 50 iskontoyu anladık da “Geri kalan para” neyin nesi? Belediye mülkleri, hayvan pazarlığı yöntemiyle, İskontolu, gelişi güzel satılır mı? Bunları geçelim… Ağzı var, konuşuyor.. 

***

TEK BİLEN olarak yine oturmuş kendi kendine karar vermiş… Belli ki bu arsalar yine yazlık, yani 2’nci konut olarak Enez’in biraz daha betonlaşmasına katkı verecek şekilde değerlendirilecek. Bazı yandaş müteahhitler zengin edilecek, “çeşitli süzgeçlerden geçip belediyeye ulaşabilen para” da 3 günlük laylaylom festivalleri yapılarak tüketilecek.              Bir önceki Belediye Başkanı arsaları sattığında paraları ne yaptıysa aynısı yapılacak. 

Biz bu filmi daha önce görmedik mi?

***

Enez’de 2’nci konutu özendirmek, daha fazla alt yapı, daha fazla beton, daha fazla belediye hizmeti ve yük demektir. Bu arsalar, mutlaka bir gün uluslararası trafiğe açılacak olan ENEZ LİMANI göz önüne alınarak günübirlik tesisler, oteller, alış-veriş merkezleri, Pazar yerleri, Cafe vs. gibi ticari hizmetler ve yeşil alanlar olarak planlanmalı.. Bugün Enez’de yaz kış gelen misafirleri ağırlayacak doğru dürüst otel, lokanta gibi tesisler yok denecek düzeydedir. Bu arsalar tatil köyü yada çok yıldızlı  oteller için özel sektörle ortak olarak da değerlendirilebilir..

TEK BİLEN VE HEP BİLEN bunları düşünemez mi? Düşünür.. Düşünür de hesap başkadır.. İşine gelmez.. 

Bu konuda Enez’in Trakya için önemini, değerini bilen ufuk sahibi Odaların, kişilerin, gazetecilerin, işletme sahiplerinin sessiz kalmaması gerekiyor