Geçtiğimiz Ağustos ayı idi. Duydum ki Erikli sahilinde ROCK festivali düzenlenmiş. Gençler, çocuklarımız daha ilgili olduğu için kızım ve yeğenlerim “Gider miyiz?” dediler. Açıkçası bende çok merak ettim bu organizasyonu.“Neler oluyor, ticaret nasıl? Halk, esnaf memnun mu?” diyerek, toplandık çocuklarla gittik. 

Öyle bir yoğunluk, kalabalık, ticaret vardı ki şaşırdım. Binlerce insanın (yaklaşık 50 bin kişi) katılımının sağlandığı çok güzel bir tanıtım yapıldığını gördüm. Gençlerle birlikte güzel bir gece oldu. Festival aynı yoğunlukta galiba 3-4 gece sürdü.

Sonuçta “Neden Enez’de böyle bir organizasyon olmasın ?” diye düşünmeye başladım. Hatta Enez’e geldiğimde arkadaşlarla bu izlenimlerimi paylaştım. Enez’e büyük bir katkı olacağını, büyük bir tanıtım ve ticaret yaratacağını konuştuk.

Bir hafta sonra da ZEYTİNLİ ROCK festivali düzenlenmiş. Kafamda gittikçe oluşan fikirleri her gördüğüme anlatıp, “Enez’de de olsa ne kadar faydalı olur” diye düşünürken on gün sonra duydum ki bu organizasyonları düzenleyen arkadaşlar Enez’e gelmişler ve kaymakam hanımla görüşmüşler.

Kaymakam hanımın olumlu görüşünden aldığımız cesaretle bir süre sonra konuyu Meclis toplantısında gündeme getirdik. Sayın Bostancı, Meclis toplantısında “Eşim, kızım gitmişler, görmüşler. Çadırlar yan yana. Kimin hangi çadırda olduğu belli değil, içki şişeleri ellerinde. O yüzden Enez’de böyle bir festivalinin yapılması toplumun ahlakını bozar, Kaymakam Hanım yapabiliyorsa kendisi yapsın da göreyim” diyerek konuyu kapattı.

Çok üzüldük. Keşke Bostancı, buna olumlu olarak bakabilseydi. Ahlak zabıtası, görevlisi gibi tavır almak yerine, turizm için vizyon sahibi bir Belediye Başkanı olabilseydi. İşin enteresan tarafı Bostancı’nın festival diye düzenlediği kısır eğlencesine, bir dünya para harcandı. Erikli’de olan Rock Festivaline Keşan Belediyesi’nden bir tek lira harcanmadı. Bu para konusunu Keşan Belediye Başkanı Sayın Mehmet Özcan’a bizzat kendim sordum ve öğrendim.

Az zaman kaldı. Bizler bu zihniyeti Enez’den göndereceğiz... Bu tür festivalleri çeşitlendirerek ve uluslararası boyutta yaparak Enez’imizi bir marka yapmanın her yolunu deneyeceğiz.