Onu hep “ABİCİM” olarak bildik. Dünyanın en enteresan otobüsü ile yıllarca Enez- Keşan arasında hizmet verdi. Aslında kendisinden daha çok ilgi çeken de bu otobüstü. Kaloriferi falan olmadığından içinde mangal yakılıp ısıtılan, yağmurda tavanı akan, frenlerine ABİCİM’in düzenlemesiyle  TAKOZ eklenerek yola çıkılan bir otobüstü o.  O otobüsle arıza olmasa bile Keşan’a yolculuk 2 saatten önce bitmezdi.. ABİCİM Mustafa sadece bir şoför ve esnaf değil Enez halkının da vekilharcı idi.. İğneden ipliğe Enez’de bulamadığınız ne varsa Keşan’dan alması için ona listeler verilirdi. Hiç aksatmaz ve bu işi gönüllü bir anlayışla yapardı.

Hem otobüsü hem kendisi yaşlanıp da Enez-Keşan yolunu genç meslektaşlarına emanet ettikten bir süre sonra zihinsel sorunları nedeniyle hiç hak etmediği şekilde  bir polisimizin  ölümüne neden olduğu çatışmada yaşamını yitirdi..

Kaç şoförümüz onun anılarını biliyor? Otobüsüyle ilgili pek çok anıyı yaşatmak gerekmiyor mu? Onun için neler yapılabileceğini Enez’in kadir bilir esnafı ve Esnaf Odası Yöneticileri mutlaka düşünecektir. Eski Enez’in efsanesinin, efsane kahramanlarından biridir ABİCİM Mustafa Demir.

Ruhu şad olsun..

YALÇIN BİTİKLİ

ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ…

ABİCİM MUSTAFA