HABER MERKEZİ

Enez AK Parti iktidarından umduğunu bulamadı. 15 yıldır yurt genelinde iktidarını sürdüren AK Parti’nin bu süre içerisinde Enez’e özel, gözle görülecek hemen hemen hiç bir hizmetinin olmadığını belirten Enez Belediye Meclis Üyesi Özkan Günenç, “Bu konuda yapılan tek iş, geçen dönemde tamamlanan İpsala-Enez yolu’dur. O da beklenen nitelikte ve olması gereken güzergahta yapılmamıştır” dedi.

Özellikle AK Parti’nin Enez Yerel yönetiminde de iktidar olmasıyla çok önemli beklentiler oluşmuşken geriye bakıldığında bu fırsatın da kaçırıldığını, bir genel iktidarın çözebileceği hiç bir sorunun çözülmediğini hatırlatan Günenç, “Sayın Abdullah Bostancı eski ve kökten bir solcudur. CHP’den aday olup seçilerek 3 dönem belediye başkanlığı bir dönem İl genel Meclis üyeliği yapmış ve sonuçta daha köklü hizmetler vereceği iddiasıyla CHP den istifa ederek AKP ye geçmiş ve bu partiden Belediye Başkanı seçilmiştir. O dönemde, özel sohbetlerinde kendisinin kimlik ve inancını değiştirmediğini, sırf Enez’e daha fazla hizmet getirebilmek için AKP ‘den aday olduğunu belirtmiştir” dedi.

Gelinen noktada Enez’in köklü sorunlarının hala çözüm beklediğini vurgulayan Günenç, “Enez’in AKP iktidarından beklediği en önemli hizmet Keşan-Enez yoludur. DUBLE yol olması beklenirken bu yolun yine çift yönlü yol olarak bile gündeme gelmemesi, 2018 yatırım programı içinde dahi olmaması ilgisizliğin ve iktidarın Enez’e verdiği önemin en önemli göstergesidir. Bunun dışında Limanın hala uluslararası trafiğe açılmaması, Enez’e bir yüksek okul kazandırılamaması, artık göl olmaktan çıkıp su birikintisi haline gelen lagün Gölleri’in temizlenmesi ve derineştirilmesi konusunda hiç bir gayretin gösterilmemesi buna en çarpıcı örneklerdir.” diyerek eleştirilerini sürdürdü.

Özkan Günenç, “Önce kapatma kararı alınan Enez Devlet Hastanesi’nin daha sonra yenisinin  yapılmasına başlandığını, ancak bitirilmesinin de yılan hikayesine döndüğünü” hatırlatılarak “Enez ve hatta Keşan’ da acil hastalara bile müdahale edilebilecek donanım ve uzman personel yokken bu hastanenin bir gösterişten öteye gidemeyeceği de yaygın bir görüş olarak öne çıkıyor.”  dedi

Bunun dışında Bostancı’nın zaman zaman vaad ettiği ve 50 ye yakın olduğunu iddia ettiği projelerinden bugüne kadar gerçekleşen tek projenin kilit taş fabrikası olduğunu hatırlatan Günenç, söz verilen GOLF sahalarının, 20 Milyon TL yatırımla yapılacak Gençlik Merkezi’nin, Yeni mahalle ve Kadir Topbaş parklarının, bisiklet yollarının, 1000 konutluk TOKİ projelerinin, 4 yıldır her sene başlıyor denilerek bir türlü başlanamayan Pazaryeri Projesi’nin hep lafta ve rafta kaldığını vurguladı. 

Bu durumda Bostancı’nın kalan son bir yılını yine vaatlerle geçirmeye çalışacağını ama artık hiç inandırıcı olamayacağını belirten Belediye Meclis Üyesi Özkan Günenç, “Bostancı bu saatten sonra ne yaparsa yapsın artık herkes olumlu yada olumsuz onun karne notunu verdi” dedi.