AYŞİN SEÇİL GEZER

Enez’in turizm anlamında önemli bir yer konuma geldiğinin altını çizen Bostancı, şunları söyledi: “Enez deniz turizminin yanı sıra; doğal ve tarihi güzellikler açısından da iyi konumdadır. Enez turizm anlamında Trakya Bölgesi’nin parlayan yıldızı haline geldi. Nüfusumuz hızla artıyor. Örnek vermek gerekirse; 2014 yılı nüfusumuzla şu andaki nüfus oranımız kıyaslandığında, 2-3 kat arttığını rahatlıkla görebiliriz.”

150 BİN TATİLCİNİN İLÇEMİZE GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ

 “Enez’e ne kadar tatilci gelmesini bekliyorsunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Abdullah Bostancı sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen yıl, Enez’i yaklaşık 150 bin tatilci ziyaret etmişti. Bu yıl da 100 bin-150 bin arasında bir tatilcinin ilçemize geleceğini düşünüyoruz. Eğer bu rakamın üzerinde bir tatilci gelirse, arıtma ve diğer konularda sıkıntı yaşanabilir. Ama Enez Belediyesi olarak gerekli önlemleri alarak tatil için gelen insanların rahat etmesi için elimizden geleni yapacağız.” 

BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU YAPMAYI PLANLIYORUZ

Enez ve sahilde yapılacak çalışmalar hakkında da bilgilendirmede bulunan Bostancı, şöyle konuştu: “Enez’in içerisinde ve sahilde en az 3 kilometre olmak üzere, bisiklet ve yürüyüş yolu yapmayı planlıyoruz. Bu projelerle ilgili gerekli ihaleler yapıldı ve çalışmalar hızlı şekilde sürdürülüyor. Bunları da inşallah sezona yetiştireceğiz. Ayrıca sahil temizliği ve yolla ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor.” 

PROJELERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

Enez’de pazaryeri projesinin hızlı şekilde ilerlediğini belirten Bostancı, sözlerini şöyle tamamladı: “Pazaryerimizde, işyeri sayısını azaltılıp, açık alanı artırmak için belli bir çalışma yapıldı. Pazaryerimizin üzeri kapalı şekilde olacak. Ayrıca bu kapalı alan sadece pazaryeri olarak değil; düğünlerin yapılması içinde uygun hale getiriliyor. Cuma günleri pazaryeri olarak kullanacağız ve diğer günler ise köy pazarı olarak kullanılması planlanıyor. Burada insanlar kendi ürettikleri malların satışını yapabilecekler. Pazaryerinin üzerine güneş enerjisi koyacağız ve buradan kendi elektriğimizi üretmek için projelerimizi sürdürüyoruz.”