ENEZ MEKTUBU

Yerel Seçimlere 1 yıldan az bir süre kaldı. Enez’de geçen seçimlerde öne çıkan tercih nedenlerinden en önemlisi Sayın Ahmet Çayır’ın kendi tabanı ile olan iletişim eksikliği ve belediye olanaklarını iyi ve verimli kullanamamasının yanında Enezlilerin bir kere de iktidar partisi AKP’ye bir şans tanımak istemeleriydi. Enezlilerin hak ettiği hizmetleri AKP’li bir belediye yönetimi  ile daha kolay alabilecekleri düşüncesi ve Çayır’a olan öfke, önceki yerel seçimde AKP’li belediyeyi yerelde de iktidara taşımıştı..

***

Gerçi otobüs değişse de şoför değişmediği için son 5 yılda Enez’e iktidar nimetleri diye övünülebilecek hiçbir hizmet gelmedi. Çünkü Enez, AKP iktidarının da çok da önem verdiği bir ilçe değildi. Böylelikle“Enez Olmasa da olur” bakış açısıyla, ilaç için, Enez’e övünülecek tek bir “İktidar nimeti” bile gelmeden son viraj dönüldü ve 5’inci yılın düzlüğüne girildi. Yani sıfıra sıfır, elde var sıfır..

***

Aslında belediye Başkanı Abdullah Bostancı becerikli olabilse elbette göstermelik de olsa bazı iktidar nimetleri (!) Enez’e getirilebilirdi. Örneğin İpsala Belediyesi’nin yaptırdığı Pazar yeri ile mukayese edildiğinde çok gariban ve zavallı kalan Enez Yeni Pazar Yeri projesi, en az İpsala Pazar yeri gibi çok daha geniş bir alana, çok daha işlevsel, çok daha çağdaş bir şekilde en az 2-3 yıl önce yapılmış, bitirilmiş olurdu. Hani merak da etmiyor değilim. Bostancı’nın ÇAĞDAŞLIK anlayışını bu Pazar yeri bittiğinde net olarak göreceğiz.  Bakalım bizim Başkan modern ve çağdaş dendiğinde ne anlıyor? Bir de herkese soruyorum. Nüfusu 20 yıl sonra bile 40 bini geçemeyecek İpsala’nın öyle büyük bir Pazar yeri, daha şimdiden yaz aylarında 50 bin kişiye hizmet veren Enez’e mi yakışır, İpsala’ya mı? Bunu değerlendirmesi ve tavrını koyması gereken AKP iktidarı nerede? Niye Bostancı’nın 3 buçuk dönüm üzerine yapacağı yetersiz yatırıma karşı çıkıp da daha iyisi için inisiyatif almıyor? Çünkü Enez, AKP iktidarının umurunda değil.

***

Gerçi “İktidar nimetleri” dendiğinde Pazar yeriEnez için zurnanın son deliği.. Enez’in AKP iktidarından bu süreçte beklediği çok daha önemli konuları tüm Enezliler biliyor. Ama bir kere daha gözden geçirmek gerekirse bu 4 yıllık dönemde Enez Limanı’nın uluslararası trafiğe açılması, Enez Kalesi’nin restorasyonu, Lagün Gölleri’nin dolmasının önlenmesi, temizlenmesi, Enez-Keşan karayolunun –hatta duble yol olarak- güvenli standartlarda yeniden yapılması, Enez’e bir yüksek okul açılması, arıtma tesisi için derin deşarj kanalının yapılması, hastanenin personel ve ekipman olarak donatılması gibi Enez Belediyesi’ni aşan konularda AKP’yi hiç ortalıkta görebildik mi? Öyleyse gelecek seçimlerde Enez’de -iktidarın nimetlerinden BİREYSEL çıkarlarından nemalananlar dışında- yine ve hala “Enez’de iktidar belediyesi olmalı “ diyen, kimse kalmış mıdır? Yahu 3 senedir Enez’de bir okul yeri bile bulup çocukları ve velileri ızdıraptan kurtaramayanlardan daha ne bekliyorsunuz ki…?

***

İsteyen kendisini ve çevresini aldatmaya devam edebilir..Ama Enez’in sorunlarının çözümü için asıl önemli olan bu seçimde Enez’e yeni bir KRAL seçmek değildir. Gerekli olan, ORTAK AKLI benimsemiş, turizmi, tarihi bilen, doğaya sahip çıkan, görmeyi ve gördüğünü anlamayı bilen, Dünyayı merak eden, halkın tümünü yönetime katan ve çağın yeniliklerini Enez’e taşıyabilecek, yürekli bir kadroyu Enez Yerel yönetimine taşıyabilmektir. Enez’lilerin sadece belediye bütçesi ile hatta beş parasız yapabileceği o kadar çok hizmet var ki..  Bu kadroyu oluşturmak için Enez kökenli o kadar değerli insan hizmet için büyük bir heyecanla görev bekliyor ki..Böyle bir kadro ile Enez çok kısa bir süre içerisinde kişi başı yıllık gelirini 15 bin dolara çıkarabilecek imkanlara ve zenginliklere sahiptir. 

Kaldı ki AKP iktidarı da sonsuza kadar sürmeyecektir.