HABER MERKEZİ

Limanda toplanan vatandaşlar, pankartlar açarak trol ve gırgırların bir daha Enez’e gelmemesi için kararlılıklarını dile getirdiler. Başta Halil Çayır’ın ailesi olmak üzere Enez halkı, sahil sakinleri, komşu ilçelerden gelen vatandaşlar ile yerel ve ulusal basının da yer aldığı yoğun kalabalık gözlerden kaçmadı.

Aynı gün Enez Belediyesinde düzenlenen, Edirne İl ve İlçeleri Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsaları Başkanlarının katıldığı, Gelecek Saros İstişare toplantı sonunda, tüm katılımcılar, Enez Limanında toplandılar. Enez Belediye Başkanı Ecz. Abdullah Bostancı ve Edirne TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Başkanı Recep Zıpkınkurt, yoğun bir kalabalığın önünde basın açıklaması yaptılar. 13 Mart’ta, trol ve gırgırlarda çalışan bir kaç kişinin bıçaklı saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden Halil Çayır’ın ailesine ve tüm Enez halkına başsağlığı dilediler.

EN KISA ZAMANDA ANKARA YA GİDİLECEK

Enez Limanında bıçaklı saldırıya uğrayan ve sonrasında hayatını kaybeden Halil Çayır’a Allah’tan  rahmet ve yakınlarına sabır dileyen Bostancı, “Bir daha böyle olayların enez limanında olmaması için önlemler alınmasını talep ettik. Bütün siyasi parti başkanları imzalar verdik. Ayrım yapılmaksızın bütün meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve sivil toplum örgütleri ile birlikte bu tür olayların bir daha gelişmemesi için bu kötü olayları yaşamamak için tedbir alınmasını ve limana da gırgırların, trollerin gelmemesi için talepte bulunduk bunu yazılı olarak ta valilik ve bakanlığa ilettik. Bugün de masamızda bu gördüğünüz ekonominin en büyük dinamikleri olan Ticaret Oda başkanları yönetim kurulu üyeleri ve borsa başkanlarımız ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum örgütleri ile birlikte aynı verdiğimiz dilekçeyi hep birlikte tartıştık. Aynı konuda aynı koşullarda bir daha bu limanlarda bu tür olayların olmaması için ve bir daha Halil Çayır’ların ölmemesi için buradaki basın ve başkanlarımız önünde yönetim kurulumuzla böyle bir karar verdik. Şimdi de aynı zamanda burada trol ve gırgırların Enez’e ve Enez’in çok yakın bölgelerine gelmemesi için de hangi tedbirlerin alınması gerektiği konusunda karar verdik ve en kısa zamanda oluşturulacak bütün siyasi partilerin başkanları ve burada gördüğünüz zatı muhterem ve hazirun ile birlikte Ankara’ya gidip ilgililere aktarmak üzere aramızda bir karar verdik. En kısa zamanda Ankara ya gidilecek bütün siyasi parti başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimiz otobüsle Ankara’ya gidecek bu konu izah edilecek aynı zamanda da bu gırgırların, trollerin Enez ve Saros Körfezinin gibini taramaması için gerekli tedbirlerin alınmasını, su ürünleri sirkülasyonunun geliştirilmesinin talebini yapacağız. Ayrıca tren kazasında yaşamanı yitirenlere rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.” 

AMAÇ ENEZ’DE BİR FARKINDALIK YARATMAK

Edirne TSO Başkanı Recep Zıpkınkurt da konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Değerli Enezliler hepinizi şahsım ve enez ticaret ve sanayi odası adına saygı ile selamlıyorum. Bugün enezde olmamızın sebebi belediye başkanımızın daveti üzerine Edirne merkez il ve ilçeleri oda ve borsa başkanları il genel meclisleri bir toplantı yaptık belediye binamızda. Amaç Enez’de bir farkındalık yaratmak, Enez’de yaşayanların düşüncelerine, fikirlerine bir ön ayak olmak ve onların düşüncelerini Ankara’ya aktarmak adına buradayız. Dolayısı ile bugünkü toplantımız çok verimli geçti sizin hislerinize başkanımız tercüman oldu biz de bu bölgenin insanları olarak bu bölge de yazlıkları olan insanlar olarak duyarlılığınızı ve hassasiyetinizi anlıyoruz ve sizlerin yanınızda olmaya devam edeceğiz. Bunun için belediye başkanımın ve burada yaşayan insanların yanlarında olacağız. Teşekkür ediyorum hepinize.” 

DENİZİMİZDE BALIK BIRAKMADILAR

Vatandaşlar, basın mensuplarına yaptıkları açıklamalar da şu konulara değindi: “Bu yıl, Enez’in tarihinde yaşanmamış bir vahşetle karşılaştık. Halil Çayır kardeşimiz, eli bıçaklı birkaç caninin hain saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Acımız çok taze. Hiçbir zaman da hafiflemeyecek. Bir kaç trol ve gırgır çalışanı, bir canımıza mal oldu. Sadece bununla da kalmadı. Denizimizi mahvettiler. Troller dip taraması yaparak, gırgırlar da üstten taradıkları dev ağlarla, halkının geçimini önemli oranda balıkçılıktan sağladığı denizimizde balık bırakmadılar. Yetkililerden bu konuda yardımlarını esirgememelerini diliyoruz.” dedi.