Genel seçim şokunu atlattık ve siyasette yüzümüzü yerel seçimlere döndürdük. Artık yavaş yavaş partilerde yerel seçim için öne çıkanlar belli olmaya başladı. Partilerin genel seçimlerde aldığı oylar dikkate alındığında yereldeki aday sayıları azalıp çoğalabiliyor. Örneğin Keşan’da en çok oy alan  CHP’de belediye başkanlığına  adaylığı söz konusu olan 4-5 kişi varken diğer partilerde bu sayı gittikçe azalıyor.. 

***

Ben daha çok sizlere Enez’den mektuplar yazan biriyim.. Enez’de kim nereye aday olur olmaz bunu daha yakından takip edebiliyorum.. Keşan siyasi arenası ile ilgili genel bilgilerim oluşmuşsa da sizlere bu konuda derinlemesine yorumlar yapabilecek bir konumda değilim.. Ne var ki ilgisiz kalmak da mümkün olmuyor.. Kaldı ki henüz aday adaylarının bile netleşmediği bir zamanda yorum yapmak biraz da falcılık gibi oluyor..

***

Şu ana kadar “Ben adayım” diye bu hedefini basınla paylaşan, şimdilik galiba bir tek Sn. Mustafa Bezbaş var. Geçtiğimiz günlerde sanal ortamda ve bazı basın organlarında yer alan ve bir arkadaşımızın da “manifesto” diye nitelendirdiği paylaşımı ve bir köşe yazısı ile BEZBAŞ hem hedeflerini hem de birlikte yola çıktığı kadrosunu açıkladı. “MÜMKÜN MÜDÜR? başlıklı bu yazısında bir ufuk turu yaparak Keşanlılara aday adaylığı konusunda kesin olan ilk mesajı vermiş oldu.. 

***

Bu arada Keşan’da yine adaylığı konuşulan diğer Mustafa, yani Sn. Mustafa Helvacıoğlu’nun da bu süreçte nasıl davranacağı, aday olup olmayacağı, olacaksa hangi parti çatısı altında bu çabalarını sürdüreceği merak edilen bir konuydu. Geçtiğimiz günlerde kendisi ile ayaküstü sayılabilecek kısa bir sohbetimiz oldu. Basında rahatça paylaşabileceğimi belirttiği için konuştuklarımızı kısaca yazmak istiyorum. Belki de ilk defa basında çıkacak olan bu KESİN bilgileri kendime saklamam da doğru olmazdı zaten..

***

Sn. Helvacıoğlu kesinlikle bir “aday adayı” olduğunu artık pek çok yerde açıkladığını söylüyor. “Hangi partiden?” sorumu ise “AKP+MHP ittifakının adayı olmak istiyorum” diye yanıtlıyor. Bunu bir ideolojik tercih olarak değil hayalindeki daha iyi ve daha büyük hizmetler yapabilmenin önemli bir koşulu olarak görüyor.. İktidarın bir ucundan tutmakla Keşan’da çok önemli işler yapılabileceğine inanıyor. Kendisine Enez’de, AKP iktidarının Belediye Başkanı’nın bu konuda yarattığı hayal kırıklığını hatırlatsam da O, bu görüşünde israr ediyor.. 

***

Sn. Mustafa Helvacıoğlu’nun bu konudaki açıklamalarının ardından yaptığım araştırmada, basına yansımasa da oldukça önemli mesafeler alındığı, hatta yakında kendisinin AKP İlçe Başkanı olarak atanabileceği konusunda ciddiye alınması gereken söylentiler var. Sn. Helvacıoğlu, bakan olmasını beklediği -ama olamayan-HİSARCIKLIOĞLU ile olan ilişkisinin bu konuda, hem kendisine hem de Keşan’a yararlı olabileceğini hesap ediyor.. 

Helvacıoğlu’nun bu çıkışı ile ilgili olarak AKP de Belediye Başkan aday olması beklenen Hüseyin Boyalık’ın ve AKP’nin Edirne’deki  (Keşanlı) tek milletvekili Sn. Fatma Aksal’ın tavrı da elbette merak ediliyor.