ENEZ MEKTUBU

FOX TV de Saadet partisi genel Başkan yardımcısı Birol AYDIN’ı dinliyorum. Sadece kulak misafiri olsam söylediklerinden onu çağdaş bir solcu gibi değerlendirmek hiç şaşırtıcı olmaz. Tertemiz bir Türkçe ile sol literatürlerle süslenen, ama kendi ideolojisinden de taviz vermeden yaptığı konuşma çok ilgimi çekti. Ama bu arada verdiği bir örnek çok daha fazla çarpıcı ve ilginçti..

Gn. Başkan Yardımcısı AYDIN, bir AKP yöneticisinin övünerek anlattığı bir hizmetin acı sonucunu bir örnekle bizlere aktardı.  Bu AKP yöneticisi 1 yıl önce –örneğin- 1000 kişiye yapılan kömür ve erzak yardımının bu yıl 1500 kişiye çıkarılması ile övünüyordu. Onu dikkatle dinleyen Birol AYDIN, ona “Keşke geçen yıl 1000 kişiye yaptığınız bu yardımın bu yıl 500 kişiye düştüğünü, diğer 500 kişiye bu süreçte, sürekli bir  iş ve aş bulunduğunu, onların üretken bir birey olarak   artık bu tür bir yardıma gerek kalmayacak bir refah seviyesine taşındığını söyleyerek övünebilseydiniz” dediğini anlattı.. 

AKP iktidarının ilk dönemlerinde  “Kömür, nohut ve fasulye dağıtarak halkı kandırdığı” iddialarına ben hep karşı çıkmıştım. Ama geldiğimiz noktada ve önümüzdeki dönemde  BU SADAKA EKONOMİSİ’nin artık tartışmaya açılmasının gereğine inanıyorum.. Bu uygulama artık bir sosyal dayanışma olmaktan çıkmış, tembel ve asalak bir kitlenin oluşmasına ve çığ gibi büyümesine neden olmuştur.  Gerçek ihtiyaç sahiplerine gitmesi gereken devlet imkanları, sırf AKP’ye taban yaratmak uğruna kullanılır hale gelmiştir.. İŞKUR ve Sosyal Yardımlaşma Vakıfları eliyle üreten insanlar yerine tüketen bir toplum yaratılmıştır.. 

Birol AYDIN gibi örnekleri tanıdıkça önümüzdeki seçimlerde sadece CHP den değil, MİLLET İTTİFAKI’nın diğer partilerinden de TBMM ye girecek olan çok değerli insanlar ile ülkenin barış, demokrasi, adalet ve üretken bir ekonomi gibi konularda çok başarılı olacağından umutlu olmamak mümkün değil.