Birleşmiş Milletler 1990 yılında 1 Ekim tarihini Dünya Yaşlılar Günü olarak belirlemiştir ve 1 Ekim ülkemizde ve dünyada “Dünya Yaşlılar Günü” olarak kutlanmaktadır.

Yaşlılarımız milletimizin onurudur. Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek tüm toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır. Ömrünün büyük bir kısmında topluma ve ülkesine hizmet vermiş olan büyüklerimize, yaşlandıklarında ve bakıma muhtaç olduklarında ailenin sıcak elini uzatmak gerekir.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Keşan Sosyal Hizmet Merkezi tarafından, yaşlılarımız için “Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri, Özel Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri” ne yerleştirme hizmeti verilmektedir. Huzurevleri; 60 yaş ve üzerindeki sosyal ve/veya ekonomik yönden yoksunluk içinde olup, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek (yeme-içme)  engelleyici rahatsızlığı olmayan ve günlük yaşam etkinliklerini bağımsız olarak yapabilecek durumda olan kişilere hizmet veren yatılı sosyal hizmet kuruluşlarıdır. Kişiler yapılan gelir tespitine göre ücretli ya da ücretsiz olarak huzurevlerine yerleştirilir.

Yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezleri; yaşlı kişilerin yaşamlarını sağlık, huzur ve güven içinde sürdürmeleri amacıyla kendi kendilerini idare edebilecek şekilde rehabilitasyonlarının sağlandığı, tedavisi mümkün olmayanların ise sürekli olarak özel bakım altına alındığı yatılı sosyal hizmet kuruluşudur.ÖzelBakım: Ruh sağlığı yerinde olup bulaşıcı hastalığı olmayan, yatağa bağımlı ya da fiziksel ve zihinsel gerilemeleri nedeniyle özel ilgi destek ve koruma gerektiren yaşlılara verilen hizmettir.Özel bakım merkezinden yararlanabilmek için tam teşekküllü hastanelerden alınacak “Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında” engel oranı % 50 ve üzeri olup ağır engelli  EVET- HAYIR bölümünde EVET ibaresi olması;her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle; kendilerine ait veya bakmakla yükümlü olunan birey sayısına göre kendisine düşen ortalama aylık gelir tutarının, bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3’ünden daha az olduğunun tespit edilmesi gerekmektedir.

Yaşlılarımızın ailesinin yanında, sıcak yuvasında bakımına destek sağlamak amacıyla  Evde Bakım Hizmeti bulunmaktadır. Evde bakıma destek yardımından yararlanabilmek için hastanelerden alınacak Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında engel oranı % 50 ve üzeri olup ağır engelli EVET- HAYIR bölümünde EVET ibaresi olması gerekmektedir ayrıca her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle; kendilerine ait veya bakmakla yükümlü olunan birey sayısına göre kendisine düşen ortalama aylık gelir tutarının, bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3’ünden daha az olduğunun bakım raporu ile tespit edilmesi gerekmektedir.

Keşan Sosyal Hizmet Merkezi, yaşlılarımızın her türlü engel, ihmal ve dışlanmaya karşı, toplumsal hayatta ayrımcılığa uğramadan ve hayata etkin biçimde katılmalarını sağlamak amacıyla çalışmaktadır. Yukarıda belirtilen hizmet modellerinden yararlanmak isteyen yaşlılarımızın kurumumuza müracaat etmeleri gerekmektedir.

Keşan Sosyal Hizmet Merkezi olarak; tüm yaşlılarımıza yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı uzun ve sağlıklı ömürler diler, “Dünya Yaşlılar Günü”nü kutlar, saygılar sunarız.