Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Keşan İlçe Başkanı Hasan Karagöz, AK Parti Hükümeti’nin baskısına karşı, Haziran direnişinde olduğu gibi tüm muhalefet güçlerinin birleşik ve güçlü bir direniş içinde olması gerektiğini söyledi.

Karagöz, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Taksim’de olacaklarını da belirterek, “AKP’nin görevi, emekçilere Taksim’den başka alanlar göstermek değil, halkın eylem özgürlüğünü güvence altına almaktır. Hiçbir hukuki temeli ve meşruluğu olmayan Taksim yasağından vazgeçmektir.dedi.

Hasan Karagöz, dün yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

Ülkemizin yakın geleceğini belirleyecek kritik bir süreçten geçiyoruz. Erdoğan, kendi iktidarını sürdürerek Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de belirleyebilmek için her tür baskı ve manipülasyonu devreye sokuyor. Erdoğan ve AKP’nin giderek diktatörlüğe dönüştürülen bu zalim düzenine son verebilmek ise, ancak tıpkı Haziran’da olduğu gibi, tüm muhalefet güçlerinin birleşik ve güçlü direnişi ile mümkün olabilir. Her alanda ve zeminde birleşik mücadelemizi güçlendirecek adımlar atmak hepimizin en önemli sorumluluğudur. Bundan başka bir çaremiz de yoktur. 

Evet şimdi bir yanda onlar var... Ve onların değerleri...

Alo Fatihleri... Trafodaki kedileri... Sokaktaki gazcıları...

Ellerindeki füzeleri... Dozerleri... TOMA’ları... Seçim Barajları...

Yasakları... Ayakkabı Kutuları... Makaracıları... Babacımları...

Bir tarafta ise halk var, Haziran var... Bizim değerlerimiz var... 

Dayanışma... Kolektif eylem... Söz ve karar hakkı...

Doğayla uyum... Özgürlük... Gerçek bir laiklik...

Müşterek alanlarımızın savunulması... Bağımsızlık...

Bir arada yaşam... Kardeşlik... Direniş... 

Türkiye’yi Haziran’ın değerleriyle yeniden kurmak için başta İstanbul - Taksim olmak üzere 1 Mayıs meydanlarında buluşacağız.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından da mahkum edilen AKP’nin görevi, emekçilere Taksim’den başka alanlar göstermek değil, halkın eylem özgürlüğünü güvence altına almaktır. Hiçbir hukuki temeli ve meşruluğu olmayan Taksim yasağından vazgeçmektir.

AKP’yi buradan bir kez daha uyarıyoruz. Halkın önüne barikatlar kurmaktan, yasaklardan vazgeçin. Çünkü siz ne derseniz deyin bizler 1 Mayıs’ta Taksim’de ve her yerde olacağız.

Şimdi bütün gücümüzle alanları doldurarak ülkenin geleceğine hep birlikte sahip çıkmanın zamanıdır.”