17 Eylül 2016 tarihinde saat 19.30 sıralarında Yeni Mahalle TOKİ Konutları D Blok'ta meydana gelen olayda 4'üncü kattan düşerek ağır yaralanan lise öğrencisi 14 yaşındaki Simay Yando, 9 gündür tedavi gördüğü hastanede, hayatını kaybetti. 
Keşan Dr. Rıfat Osman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne bu yıl kayıt yaptıran lise öğrencisi Simay Yando, anneannesiyle yaşadığı 4'üncü katta bulunan dairenin penceresinden aşağı düştü. Ağır yaralanan Yando, haber verilmesi üzerine olay yerine gelen ambulansla Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kafa travması geçiren ve vücudunda çok sayıda kırık bulunan Simay Yando, 9 gündür tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.  Genç kızın cenazesi, hastane morgunda savcı ve polis gözetiminde yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.
TOPRAĞA VERİLDİ
Simay Yando, İspat Cami Mahallesi halkından Binnaz Karabudan'ın torunu, merhum Savaş Yando ve Sibel Yando'nun kızı, Kemal Kırmızı'nın yeğeni idi. Cenazesi dün, öğle vakti Ensaray Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Enez Yolu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Merhume’ye Allah'tan rahmet, kederli ailesi ile yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.