15’inci İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı kapsamında düzenlenen geleneksel Kel Aliço Yağlı pehlivan güreşleri Aliçopehlivan köyünde gerçekleştirildi. İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Kel Aliço Güreş ağası Yusuf Yörük, İpsala Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Girgin, köy muhtarı Sezai Aytop ve çok sayıda davetlinin katılımı ile Kel Aliço pehlivanın mezarı ziyaret edildi. Kortej eşliğinde yapılan yürüyüşten sonra güreş alanındaki etkinliklere geçildi. Güreşlerin açılış konuşmasını yapan İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, gelecek yıllarda Kel Aliço güreşlerinin önümüzdeki yıllarda eksiklerinin daha da giderilmiş olacağını söyledi.

ÖZDEMİR: “GELECEK YILLARDA DAHA ETKİN OLACAĞIZ”

İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, 27 yıl cihan pehlivanlığı yapmış Kel Aliço’nun namını yaşatmak için düzenlenen güreşlerin yöremiz için çok önemli olduğunu ifade etti.

Göreve yeni başladığını kaydeden Özdemir, güreşlerin gelecek yıllarda daha etkin bir şekilde yapılması için gayret göstereceklerini ifade etti.

BAŞPEHLİVAN GÜNGÖR EKİN OLDU.

Kıran kırana geçen Kel Aliço Pehlivan'ı Anma ve Yağlı Güreşlerinin başpehlivanı Güngör Ekin oldu.

Heyecanın doruğa çıktığı başpehlivanlık güreşlerinde Ahmet Yavuz, Hüseyin İyican, Güngör EkinSezgin Yüksel, Hasan Zeybek, Nail Kurt, Gökhan Arıcı, Raşit Algın, Ahmet Kavakçı ve Mahmut Kavakçı başpehlivan olmak için mücadele etti.

Finalde güreşen Ekin rakibi Mahmut Kavakçı'yı yenerek Kel Aliço Pehlivan'ı Anma ve Yağlı Güreşlerinin başpehlivanı oldu.

Birinci Ekin, ikinci Kavakçı ve üçüncü Yavuz ile Arıcı'ya kupa ile madalyalarını İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir ve İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman verdi.

Güreşlerde vatandaşlara pilav ve ayran ikram edilirken, Türk Hava Kurumu'nun sergilediği paramotor gösterisi ilgiyle izlendi.

MUSTAFA CECELİ VE İREM DERİCİ RÜZGARI ESTİ

Festivalde Mustafa Ceceli ve İrem Derici rüzgarı esti.
Bu yıl 15’incisi düzenlenen İpsala Çeltik Festivali ve Tarım fuarın 3’üncü günü sevilen şarkıcı İrem Derici hayranları ile bir araya geldi. Son gece de Mustafa Ceceli İpsala’da sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı.