18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü bugün Keşan Kaymakamlığı tarafından hazırlanan anma programı ile kutlanacak.

Anma programı bu sabah saat 09.00’da Şehitlik Anıtı önünde başlayacak. Anıta çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulacak ve saygı atışı yapılacak. Keşan Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Keşan Garnizon Komutanlığı tarafından görevlendirilecek bir personel tarafından günün anlamını belirten bir konuşma yapılacak.  Anma programı, Şehit Er Mustafa Kayın’ın kardeşi Süney Kayın’ın yapacağı konuşma ile devam edecek. Şehitlik Anıtı’ndaki defterin imzalanmasının ardından Asri Mezarlıktaki Şehitlik ziyaret edilecek.

SEVİM YENİCE’DEKİ PROGRAM 10.00 DA BAŞLAYACAK

Anma programı,  saat 10.00’da Sevim Yenice Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek etkinlikle devam edecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayacak olan program, Keşan Fen Lisesi Tarih Öğretmeni Mustafa Bahçekapılı’nın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam edecek. Keşan Garnizon Komutanlığı tarafından Çanakkale Savaşları ve Şehitler Günü nedeniyle hazırlanan konuşmanın ardından, günün anlam ve önemine ilişkin olarak yapılan yarışmalarda dereceye giren şiirler okunacak. Buradaki program, Keşan Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Unutmayalım Unutturmayalım” adlı canlı tablonun sergilenmesi ile sona erecek.