AYŞİN SEÇİL GEZER

CUMHURİYET MEYDANI TÖREN

Saat 09.30 sıralarında, Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan tören; Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin, Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başladı.

Törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını, Gençlik Hizmetleri ve Spor Keşan İlçe Müdürü Vedat Çimen yaptı.

Çimen, şunları söyledi:  “Milli bir ruha, kendine gelme ve artık haykırma ve aslına dönme zamanının geldiğini ve geçtiğini çok iyi gören ve hemen hareke geçerek Samsun'dan tüm milletimize seslenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk gece-gündüz durmadan ve yılmadan durumun vehamiyetini kararlılıkla Türk halkına anlatmış ve buraya dikkat çekerek bugünkü hür ve bağımsız yaşamamıza sebep olmuştur.  Gençliğe o kadar çok güvenmiştir ki; bir sözünde; ‘Her şeye rağmen muhakkak bir ışığa doğru yürümekteyiz. Bende, bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletimin hakkındaki sonsuz sevgim değil, vatan ve hakikat aşkıyla ışık serpmeye ve aramaya çalışan bir gençlik görmemdir.’ diyerek siz gençlere olan inancını ve güvenini yinelemiştir. Sevgili gençler; Türk Gençliği 19 Mayıs’ın manevi ve ahlaki varlığından alacağı canlı ve temiz ilhamla yurda ve milletine karşı olan vazifelerini yapabilmek için kafası kadar kolunun da sağlam olması lazım geldiğini ve en önemlisi de tarihini ve ecdadını da çok iyi bilmesi ve anlaması gerekmektedir. İşte bu da Atilla'nın Fatih ruhuna  ‘Türk Cihan Hakimiyeti Mefkuresi’ Fatihin Roma aşkına ‘Kızıl Elma’ Sultan Alparslan'ın Anadolu' yıl fethine Alperenlik, Kanuni'nin Avrupa'nın kalbine sapladığı hançere Nizam-ı Alem, Atatürk' ün yeniden var oluş hikayesine ‘Devlet-i Ebet Müddet dersek’, ecdadımızı bu meşakkate sevk eden ilahi sebep sadea ve sadece bütün bu unsurları tek bir bünyede toplayan az öncede söylediğimiz siz idealli ve imanlı Türk gençliği ile mümkün olacaktır. Ülke olarak sizlere güveniyoruz, yanınızdayız ve sizlerle çok büyük işler yapabileceğimiz inancındayız... 99. yıldönümünü bu güzel ortamda, bayram havasında kutlamamıza vesile olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarına ve memleketimizin bekası ve menfaati için şehit olmuş tüm şühedaya Allahtan rahmet diliyor ve herkese saygılarımı sunuyorum. Bayramımız kutlu olsun.” 

Tören; Safiye Erol Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları Grubunun Trakya yöresi halk oyunları gösterisini sergilemesinin ardından sona erdi. 

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törenin ardından, kortej oluşturuldu.

SARDOS ve KEDOST kulüplerinin öncülük ettiği korteje; Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 4’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Öztürk Mustafa Yılmaz, Keşan İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Abdullah Erdoğan, Keşan Emniyet Müdürü Zafer Akcan, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldı.  

Kortej; Keşan Belediye Bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde, Mehmet Gemici Cennet Bahçesine kadar yürüdü.

CENNET BAHÇESİNDEKİ TÖREN…

Mehmet Gemici Cennet Bahçesindeki tören, saat 10.30 sıralarında başladı. 

Buradaki törende ilk olarak Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi bir gösteri sundu.

Devamında, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen liseler arası şiir yarışmasında 1. olan Zehra Pehlivan şiirini okudu.

Daha sonra Gençlik Merkezi üyesi gençler tarafından “Müzik Ziyafeti” sunuldu.

Program; Uğur Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Taekwando ekibi gösterilerini sergiledi. 

Programda, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle liseler arası düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ve yıl içinde yapılan bazı yarışmalarda ilçe, il ve Türkiye çapında derece yapan gençlere ödülleri verildi.

Tören; Rezidans Sanat Atölyesince hazırlanan karma halk oyunları gösterisi ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü Ege yöresi halk oyunları gösterisinin sahnelenmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.