19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, dün Keşan’da da düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

Tören, saat 09.00 sıralarında, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından kortej oluşturuldu. Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkan Vekili İbrahim Dinç, 4’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Vekili Albay Talip Falay, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile KEDOS ve SARDOS kulübü üyelerinin oluşturduğu kortej, Keşan Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde açılan Türk bayrağıyla Kurtuluş Caddesi üzerinden Mehmet Gemici Cennet Parkı’na yürüdü.

MEHMET GEMİCİ CENNET PARKI’NDAKİ ETKİNLİK

Mehmet Gemici Cennet Parkı’nda düzenlenen etkinlikler ise saat 10.00’da, Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Esin Balcı sunumunda başladı.

Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Vedat Çimen, milli mücadelenin başlangıcı olan 1919’un üzerinden 96 yıl geçtiğini ifade ederek, “Bir insan için ömür sayılan bu süre, bizlere o günkü ruhu, heyecanı ve bu güzel günleri yaşamamızı sağlayan, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını unutturmadı, unutturmamalıdır da. Gençlerine değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirecek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler ancak geleceğe huzur ve güvenle bakabilirler. Atalarımız bu milletin geçmişi ise gençlikte geleceğidir.” dedi.

ATACAĞINIZ HER ADIM SAĞLAM VE BİLİNÇLİ OLMALIDIR

Konuşmasını gençlere seslenerek sürdüren Çimen, şunları söyledi: “Sizler, bütün güç ve heyecanımızı, ulusal tarihimizden ve ruhumuzdaki sönmez inanç ve aynı zamanda iman ışığından almalısınız. Kurulan güçlü temeller üzerinde atacağınız her adım sağlam, sağlam olduğu kadar da bilinçli olmalıdır. Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamamız gerekir. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı ve tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek, hiçbir kimsenin, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun, huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz. Siz bu millete istiklal aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, ‘Ya istiklal, ya ölüm’ diyen Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, siz tarihi yapan Barbarosların, Fatihlerin, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Atatürklerin soyundansınız. Sözde değil, bu özde duygularla Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, siz gençlerin bayramını tebrik ediyorum.”

Konuşmanın ardından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen liseler arası şiir yarışmasında birinci olan Selinay Göknur Erken eserini okudu. Etkinlikler, müzik öğretmenleri ve öğrencilerden oluşan Gençlik Korosu’nun müzik dinletisi ile sürdü. Keşan Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin Trabzon yöresi oyunları ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tekvando ekibinin gösterileri ise büyük beğeni topladı.

ÖDÜL TÖRENİ

Programda, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle liseler arası düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Resim dalında 3. olan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi Piraye Sanem Gezer, şiir dalında 3. olan Keşan Anadolu Lisesi öğrencisi Asya Karamanoğlu, kompozisyon dalında 3. olan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi Aygül Altunhan, ödülünü Keşan Belediye Başkan Vekili İbrahim Dinç’ten, resim dalında 2. olan Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi öğrencisi Emine Simge Yılmaz, şiir dalında 2. olan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi Selin Kaya, kompozisyon dalında 2. olan Keşan Lisesi öğrencisi Duygu Dural, ödüllerini Tugay Komutanı Vekili Albay Talip Falay’dan, resim dalında 1. olan Keşan Lisesi öğrencisi Müzeyyen Özer, şiir dalında 1. olan Keşan Lisesi öğrencisi Göknur Erken ve kompozisyon dalında 1. olan Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi öğrencisi Buse Işık ise ödüllerini Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı’dan aldı. Buradaki etkinlikler, Feride Mehmet Çuhacı Lisesi Halk Oyunları ekibinin Tekirdağ yöresi halk oyunları gösterisi ile son buldu.

Dün yapılan tören ve etkinliklere, önceki yıllara oranla halkın katılımının az olması ise dikkat çekti.