19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm Türkiye’de olduğu gibi dün Keşan’da da düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı. İlk tören Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde saat 09.30 sıralarında başladı. Keşan Gençlik Hizmetleri ve Spor Keşan İlçe Müdürlüğü tarafından çelenk bırakılmasının ardından, Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu.

“BU RUHU SONUNA KADAR MUHAFAZA EDECEĞİZ”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor Keşan İlçe Müdürü Vedat Çimen, yaptı. Çimen, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ülkü arkadaşlarının Samsun’a çıkarak Kurtuluş mücadelesini başlatmalarının ardından 98 uzun yıl geçmiş olsa da azametli bu ruhu sonuna kadar muhafaza edeceğimizden ve milli birliğimize yönelen her türlü tehdide karşı o günkü iradenin sahip olduğu inançla cevap vereceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bu anlamlı tarihin yıl dönümünü, aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olarak da kutlamak, geleceğimizin güvencesi Sevgili gençlerimizin, dünün muhteşem hadiselerini iyi öğrenerek onlardan sonuçlar çıkarmaları açısından oldukça önemlidir. Millet olarak, nereden gelip nereye gittiğimiz konusunda kafalardaki berraklık, kökeni geçmişe dayalı sorunlar karşısındaki milli tutum, geleceğin Türkiye’sine ben nasıl katkı sağlarım kaygısı ile ecdadımızın hürmetle yad edilmesi, gençlerimizin başlıca sorumlulukları arasındadır. Bunun yanı sıra yarının yetişkinleri olan gençlerimize, mutlu, huzurlu ve donanımlı olmaları için her türlü desteğin verilmesi, iyi yetiştirilmeleri konusunda, önlerine çıkan sorunların giderilmesi hepimizin görevi olmalıdır. 19 Mayıs 1919’un bu çok özel yıl dönümünde, milletimizin ve çok değerli gençlerimizin bayramını içtenlikle kutlar, başlattıkları kurtuluş mücadelesinde bizlere bu kutsal vatanı emanet eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve memleketimizin bekası için yeri geldiğinde hiç tereddüt etmeden şehit olan milli kahramanlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını şükran ve minnetle anıyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

Konuşmanın ardından SARDOS ve KEDOST kulüplerinin öncülük ettiği ve İpsala Kaymakamı ve Keşan Kaymakam Vekili Ali Uysal, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 4’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutan Vekili Ahmet Uçar, Keşan Emniyet Müdürü Göksel Demiralp, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı kortej Keşan Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde, Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’ne kadar yürüdü.

CENNET BAHÇESİNDEKİ TÖREN

Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’ndeki tören, saat 10.30 sıralarında başladı. Buradaki törende ilk olarak Keşan Halk Eğitimi Merkezi Mehter Takımı bir gösteri sundu. Devamında, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen liseler arası şiir yarışmasında 1.olan Özel Keşan Uğur Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Macar şiirini okudu. Sonrasında Özel Keşan Uğur Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi sergilendi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü taekwondo ekibi de katılımcılara yeteneklerini sundu.

ÖDÜL TÖRENİ

Programda, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle liseler arası düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ve yıl içinde yapılan bazı yarışmalarda ilçe, il ve Türkiye çapında derece yapan gençlere ödülleri verildi. Buna göre; Endüstri Meslek Lisesi’nden Hasan Tek (Haliç Maratonu Türkiye 1.’si), Necla Sude Özmen (Ümitler Kategorisi 73 KG’da Taekwondo Türkiye 3.’sü), Burhan Kırık (Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi, resim dalında ilçe 1.’si), Zeynep Macar (Özel Keşan Uğur Anadolu Lisesi, şiir dalında ilçe 1.’si), Ceren Erten (Keşan Fen Lisesi, kompozisyon dalında ilçe 1.’si), Mehmet Emin Aktepe (Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, şiir dalında Gençlik Merkezi 1.’si), Nurdan Balkan (Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, kompozisyon dalında Gençlik Merkezi 1.’si), Fatma Salğın (Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, kompozisyon dalında Gençlik Merkezi 1.’si), Ebrunur Vançin (Keşan Fen Lisesi, Türk Müziği şarkı yarışması Türk Müziği kategorisinde ilçe 1.’si), Eylül Dalkıran (KTSO Anadolu Lisesi, Türk Müziği şarkı yarışmasında pop müziği kategorisinde ilçe 1.’si), Nisanur Çakıl (KTSO Anadolu Lisesi, resim dalında ilçe 2.’si), Bedran Şaş (KTSO Anadolu Lisesi Şiir dalında ilçe 2.’si), Bengüsu Eren (KTSO Anadolu Lisesi, kompozisyon dalında ilçe 2.’si), Mehmet Mızrak (Keşan Lisesi, Türk Müziği şarkı yarışması ilçe 2.’si), Tolgahan Arslan (KTSO Anadolu Lisesi, Türk Müziği şarkı yarışması pop müziği ilçe 2.’si), R.Can Yılmaz (İlhami Ertem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, resim dalında ilçe 3.’sü), E.Sude Dönmez (Keşan Lisesi, şiir dalında ilçe 3.’sü), A.Sıla Tekin (Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, kompozisyon dalında ilçe 3.’sü), Mertcan Gündoğdu (KTSO Anadolu Lisesi, Türk Müziği şarkı yarışması Türk Müziği dalında ilçe 3.’sü), Kadir Çakır (Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Türk Müziği şarkı yarışması pop müziği dalında ilçe 3.’sü) ödül almaya hak kazandı. Ödül verilmesinin ardından Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve İpsala Kaymakamı ve Keşan Kaymakam Vekili Ali Uysal, Haliç Maratonu’nda Türkiye 1.si olan Hasan Tek’e altın hediye etti. Özcan, Tek Kardeşler ve onlar gibi başarılı gençlere her zaman destek olacaklarını söyledi. Tören, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterilerinin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.