HABER MERKEZİ

Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi Meydanı’nda gerçekleştirilen ve saat 13.00 sıralarında başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Keşan Oto Galericileri Sitesi Başkanı Göksel Aktaş yaptı.

Keşan Belediyesi, Keşan TSO, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası, Keşan Oto Galericiler Sitesi işbirliğinde ilki gerçekleştirilen ve sürekli hale getirilmesi planlanan 2. El Motorlu Araçlar Alım-Satım Festivali’ne katılanlara “hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Aktaş, “2. elde 1. tercih haline gelecek Galericiler Sitemizde birlik ve beraberlik içinde bu işi yapıyoruz. Yaptığımız etkinlik bölgede bir ilk özelliği taşıyor. Bu vesileyle bizlere destek olan Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’a, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Demirkan’a, Galericiler Sitesi’ndeki esnaf arkadaşlarıma katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılışta daha sonra Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Demirkan söz aldı. Keşan olarak bir ilki birlikte başardıklarının altını çizen Mahmut Demirkan, 2. Elde ilk tercihin Keşan olması için mücadele ettiklerini bildirdi ve festivalin hayırlı olması temennisinde bulundu.

HELVACOĞLU: Keşan bu festivali hak ediyor

Keşan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da otomotiv sektörü adına Keşan’da çok önemli bir günün yaşandığını dile getirerek, “Keşan hem 2. elde hem de ticari araç ile 1. el otomotivde sektörün en önde gelen yerleşim yerlerinden biri konumunda. 360 derece hizmet veren bir bölgede yaşıyoruz. Keşan’a şu an içinde bulunduğumuz Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’miz yapıldı. Bu alan sadece pazar kurulması için yapılmadı. Bu alanı ticarete katkı veren bir yapı haline dönüştürmeliyiz. Belediye Başkanımızın alanın kullanımı konusundaki çabaları bizleri çok memnun etti. İlerleyen günlerde başka sektörlerle de bu tip ortak çalışmalar yürütülebilir. Amaç Keşan ve etrafındaki yerlere ekonomik anlamda canlılık kazandırmak. Keşan bu festivali hak ediyor. Yalnız 36 üyeli Galericiler Sitemizden sadece yarısı bu etkinliğe katılıyor. Onlardan ne para ne pul istendi. Bu işin gerçekleşmesi için Keşan Belediyemizin müthiş bir gayreti oldu. Arzumuz bütün üyelerin bu etkinlikte olmasıydı. Keşan dışındaki traktör bayileri ile yine Keşan dışındaki 1. El araç firmaları bizleri arayıp etkinlikte yer almak istediklerini iletti. Biz sadece Keşan’daki oto galericiler sitesi ile bu işi yapmak istediğimiz için onlara müsaade etmedik. Bu birliktelik fotoğrafı etrafımızdaki yerleşim yerlerinde yok. Bu fotoğrafı iyi kullanmamız gerekiyor. Biz şehrin yöneticileri olarak bölgenin kazanması adına her yere birlikte gidiyoruz. 3 gün 3 gece sürecek etkinliğimizin hem Keşan’a hem de sektöre hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

ÖZCAN: Meydan sİzlerİn ve Keşan’ın emrİnde

Programda daha sonra Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan konuştu.

16 Ekim 2009 tarihinde Oto Galericiler Sitesi’nin temelini attıklarını, 1 yıl sonrasında önce 34 sonra da ilave 4 iş yeri ile Galericiler Sitesi’ni faaliyete soktuklarını kaydetti. Özcan, şunları kaydetti: “Açtığımız Galericiler Sitesi konumu ve yapısı gereği kendi reklamını kendisi yapabiliyor. Civar ilçelerde çok amaçlı olarak kullanılabilecek Keşan’daki gibi bir meydan da yok. Benden yer talep edildi, çok mutlu oldum ve elimden gelen kolaylığı gösterdim. Yeter ki hem buradaki esnafa hem de galericilerimize katkımız olsun. İlk tecrübemiz olduğu için eksiklik olabilir ama ilerleyen organizasyonlarda eksiklerimizi daha da tamamlayacağız. Galericiler Sitesi esnafımızdan her hafta Pazar günü burada bir etkinlik düzenlenmesi istendi. Gelin bunu birlikte hayata geçirelim. Meydan sizlerin ve Keşan’ın emrinde. İstenildiği şekilde kullanılabilir. Tüm esnafa hayırlı olsun, bol kazançlar.”

ÖZDER’DEN ORGANİZASYONDA EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Etkinlikte son konuşmayı Keşan Kaymakamı Nuri Özder yaptı. İlçemizde ilki yapılan festivalin esnafa ve Keşan’a hayırlı olması temennisinde bulunan Özder, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokol ve misafirler tarafından kurdele kesildi. Protokol ve misafirler daha sonra meydanda stant açan galerici esnafını gezerek, hem etkinlikle ilgili görüş alışverişinde bulundu hem de esnafa hayırlı işler diledi. Festival, yarın akşam sona erecek.