AYŞİN SEÇİL GEZER

Basın açıklamasında kuşan Adnan Vural, 2018 yılı bütçesinden aslan payını Keşan’ın aldığını belirterek, “İlçeler bazında Edirne’nin 80 Milyon TL’lik bütçesinden; Enez % 5.8, Havsa % 5.12, İpsala % 9.2, Keşan % 19.80, Lalapaşa % 9.1, Meriç % 8.9, Edirne Merkez % 13.5, Süloğlu % 4.9, Uzunköprü % 18.4 pay aldı. Bu bütçeden en fazla payı Keşan aldı.” dedi.

GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞACAĞIZ

Adnan Vural, Keşan’da 2018 yılının yol yılı olacağını ifade ederek şunları söyledi: “Sebahattin Şengün İl Genel Meclisi üyemizle beraber güçlü bir şekilde çalışacağız. Yol yapım çalışmaları için elimizden ne geliyorsa yapmaya uğraşacağız. 2018 yılında yapacağımız yol çalışmaları şu şekilde: Karlıköy-Yeşilköy arası 5 km 1. kat asfalt, Mezbaha yanından girilen Keşan-Boztepe yolu 9 km 1. kat asfalt, Lalacık-Pazardere arası 2 km 2. kat asfalt, Paşayiğit’i geçince sağa sapılınca Çobançeşme yolu 9 km 1. kat asfalt, Mecidiye-Erikli yolu ile Karlıköy arasında 4 km 2. kat asfalt, Enez’e giderken Kızkapan Köyü sapağından köy içine kadar 2 km 1. kat asfalt, Karacaali-Altıntaş arası yarım kalan yol 2 km 2. kat asfalt, Çamlıca-Gökçetepe arası 10 km 2. kat asfalt, Gelibolu yolu sapağından Mahmutköy’e kadar 3 km 2. kat asfalt, Orhaniye-Yapıldak arası 3 km yol asfalt yapılacak.”

YOKSUL KENT TOKİ KONUTLARI İLE YENİMUHACİR BELDESİ ARASINDAKİ YOL ASFALT YAPILACAK

Programda olmayan 2 yol ile ilgili de çalışma yapacaklarını aktaran Adnan Vural, şöyle devam etti: “Yoksul Kent TOKİ Konutları ile Yenimuhacir Beldesi arasındaki 2 km yol asfalt yapılacak. Suluca-Beyköy arasındaki 5 km yol da 1. kat asfalt yapılacak. Maltepe-Karacaali arasında kestirme bir yol var. Burasını da stabilize malzeme ile yapacağız. Türkmen, Akçeşme köy içlerini de stabilize malzeme yapacağız. Seydiköy-Mahmutköy arası kestirme yolu da stabilize malzeme yapacağız. Yol konusunda 2018 yılında Sebahattin Şengün ile birlikte elimizden ne geliyorsa yapacağız.”

DANİŞMENT, ERİKLİ VE YAYLA, BÜYÜKDOĞANCA’DA DOĞAL ARITMA YAPIMI OLACAK

Tarımsal hizmetler konusunda da çalışmalarının olacağını belirten Vural, “Çamlıca’da sondaj ve şebeke çalışmaları yapılacak. Karacaali’de içme suyu sıkıntısı var, Orhaniye’nin sondaj sorunu var. 2018’de buralarda da çalışma yapacağız. Yayla Köyü’nde yaz aylarında içme suyu yetersiz kalıyor. Burada da sondaj çalışması yapılacak. Yeniceçiftlik’te içme suyu isale hattı var. Burada yaklaşık 500 metre isale su hattı var. Burası da 2018 yılında yapılacak. Mahmutköy’de enerji terfi isale hattı yapılacak. Altıntaş’ta fosseptik çukuru daha önce yapıldığı için köyün dışında kalıyordu; köy büyüdüğü için bu çukur köy dışına alınacak. Danişment, Erikli ve Yayla, Büyükdoğanca’da doğal arıtma yapımı olacak.” şeklinde konuştu.

KÖYLERİN EKSİK OLAN İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK

Keşan’ın iki köyüne 75’er bin TL olmak üzere toplamda 150 bin TL para çıktığını kaydeden Vural, “Orhaniye ve Siğilli köylerimize para ayrıldı. Bu paralarla köylerin eksik olan ihtiyaçları karşılanacak. Köy ziyaretlerimizde gördüğümüz Karlıköy’deki sağlık ocağının bakımıyla ilgili sorunu İl Sağlık Müdürümüzle görüştük. Burasının bakımı da 20 gün içerisinde tamamlanacak.” diyerek sözlerini noktaladı.