HABER MERKEZİ

Meclis, saat 17.00’de başladı, Keşan Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan başkanlığında gerçekleştirildi.

CHP’li Üye Yeşim Selimoğlu ile AK Parti’li Üye Mehmet Demirci’nin mazeretleri nedeniyle izinli sayıldığı toplantıda, ilk olarak 3 ilave madde gündeme eklendi.

Daha sonra 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 25.maddesi gereğince Denetim Komisyon Üye Seçimi yapıldı. Gizli oyla yapılan seçim sonrası Komisyon üyeliklerine; CHP’li Üyeler; Feridun Tümer, Yılmaz Başol, Neval Karaatlı, AK Parti’li üyeler; Tolga Saltık ve Mustafa Serbes seçildi.

Meclis’te daha sonra Belediye Bando Ekibine Yevmiye tespit edilmesi görüşüldü.

Aylık 5 yevmiye üzerinden bando şefine 235, erlere de 170 TL verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Toplantı, Belediyede 657 sayılı yasaya tabi olarak çalışan Zabıta ve İtfaiye Personeline 2018 yılında aylık olarak verilecek olan fazla mesai ücretinin tespit edilmesi ile sürdü. Zabıta ve İtfaiye personeline 312 TL fazla mesai ücreti verilmesi oybirliği ile karara bağlandı.

Meclis, daha sonra Belediyede halen geçici işçi pozisyonunda çalışan 3 personelin geçici işçi vizelerinin onaylanması maddesini ele aldı. Madde oybirliği ile onaylandı. Toplantı, belediye mevcut Norm Kadrolarında düzenleme yapılması maddesi ile sürdü. Bu maddedeki kadro değişiklikleri de oybirliği ile kabul edildi.

Toplantı, Belediyede sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretlerinin tespit edilmesi maddesi ile sürdü. Maddenin Bir sonraki Meclis toplantısında ele alınması oybirliği ile kabul edildi.

Gündem maddeleri arasında yer alan ve daha önceki toplantıda değerlendirme yapmak üzere Meclis üyelerine de dağıtılan Keşan Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yönergesi de oybirliği ile kabul edildi.

Toplantıda belediyeye ait Keşan Ovası’nda bulunan tarlaların kiraya verilmesi maddesi ile sürdü. Başkan Özcan söz konusu maddenin Encümen yetkisinde olduğunu belirtti ve madde oy çokluğu ile gündemden çıkarıldı.

Gündeme ilave edilen ve imar uygulamalarını içeren 2 madde oybirliği ile İmar ve Şehircilik Komisyonu’na havale edilirken bir diğer ilave madde olan ve belediyeye ait bir arsanın durumuna ilişkin konu ise söz konusu arsanın kat karşılığı ihaleye çıkarılması oybirliği ile kabul edildi.

Toplantıyı kapatmadan önce taşeron işçilerin kadroya alınması kapsamında belediyede hizmet alımı şeklinde çalışan personelin çalışma süresini 3 ay daha uzattıklarını belirten Başkan Özcan, kadroya geçiş için gerekli olan evrakların doldurulduğunu, güvenlik araştırmasından sonra devre dışı kalanların ardından yazılı, sözlü ve uygulamalı sınav yapılacağını, bu komisyonlarda valilik görevlilerinin de yer alacağını bu aşamadan sonra taşeronların kadroya geçirileceğini ifade etti.

Mehmet Özcan, bu ay içinde İmar planları ile ilgili olağanüstü bir toplantı daha yapılabileceğini, gerekli işlemler tamamlanmazsa şubat meclis toplantısında imar planlarının görüşüleceğini de aktardı.

Toplantıyı kapatan Özcan, verdikleri katkı nedeniyle Meclis üyelerine teşekkür etti ve alınan kararların Keşan ve bölgesine hayırlı olmasını diledi.

Şubat Ayı Meclis toplantısı 8 Şubat 2017 Perşembe günü gerçekleştirilecek ve saat 17.00’de başlayacak.