HABER MERKEZİ

Festival, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Festivale, Edirne Valisi Günay Özdemir,  Tekirdağ AK Parti Milletvekili Mustafa Yel, Edirne AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe ve Edirne Ak Parti İl Başkan Yardımcıları, İl ve İlçelerin Kadın Kolları ve Gençlik Kolları, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Meriç Belediye Başkanı Nihat Yörük, Karpuzlu Belediye Başkanı Ufuk Atalay, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, çevre il ve ilçelerden misafirler katıldı.

Festival için Enez’i ziyaret eden üst düzey misafirlerin Enez İlçe Kaymakamlığında ağırlanmasının ardından festival alanına geçildi. Açılış konuşmasını Enez Belediye Başkanı Ecz. Abdullah Bostancı, uzun bir aradan sonra Enez’de tekrar festival düzenlenmesinden duyduğu sevince vurgu yaptı. Başkan Bostancı, konuşmasında Enez’in doğal ve tarih güzelliklerinden ve son yıllarda yaptığı atılımlardan bahsetti. Başkan Bostancı, Enez’e verdiği tüm desteklerden dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Binali Yıldırım’a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na, AK Parti Edirne milletvekili Rafet Sezen’e, Ak Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe’ye ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkürlerini dile getirdi.  Festivale katılan Enez halkına ve Enez’i ziyaret eden tüm misafirlere iyi eğlenceler diledi.

Ardından konuşma yapan Enez İlçe Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz Enez’e gelemeden önce Enez hakkında çok şey duymadığını ve Enez’e geldikten sonra Enez’in tarihi ve doğal güzelliklerinden büyülendiğini, insanlarının misafirperverliğine ve dost canlısı olmasına vurgu yaptı.

İlçe Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz’den sonra AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel konuşması yer aldı. Yel, festival için davet edildiğinde, çok memnun olduğunu ve Enez’de olmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Son olarak konuşma yapan Edirne Valisi Günay Özdemir de Enez Av ve Balık Festivaline katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve konu hakkında bilgisi olmayan vatandaşlara bir müjde verdi. Günay, 2017 yılı bütçesinde yer alamayan Enez-Keşan karayolunun bütçeye alındığını ve çalışmaların en kısa zamanda başlayacağını bildirdi.

Tüm konuşmacılar, 15 Temmuz Şehitleri ve Gazilerini anarak, 15 Temmuz olaylarını ve olaylarda hayatlarını kaybeden vatandaşları andılar, Allah’tan rahmet dilediler.

Açılış konuşmalarının ardından, festival kervanı yapıldı. Festival kervanında, Enez Belediye Başkanlığı’na kazandırılan tüm araçlar geçiş yaptı ve vatandaşlardan alkış aldı.

Tüm katılımcılara, festivalde yer alan çini ve resim sergileri, satış reyonları ve Enez Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafında hazırlanan bilimsel çalışmaların yer aldığı fuar gezdirildi.

İstanbul Üniversitesi Kampında misafirler için verilen akşam yemeğinin ardından, Enez Cumhuriyet Meydanında festival programı devam etti. Lalapaşa Halk Dansları Topluluğu danslarını sergiledi.

Festival’de ilk olarak Pop Star Erkan sahne aldı. Ardından, Esra Sezer ve Sevtuğ Kasapbaşoğlu sahne aldı ve misafirlere eğlenceli dakikalar yaşattı. Havai fişek gösterileri geceye renk kattı. 

Festivale katılan misafirlere plaketleri, Enez İlçe Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz ve Belediye Başkanı Ecz. Abdullah Bostancı tarafından takdim edildi.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ