Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün, Keşan Müftülüğü’nden gelen talep doğrultusunda kadınlara yönelik açtığı <Cenaze Hizmetleri> kursu sona erdi.

24 Mart-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen kursta, 24 kadın kursiyer, başarılı bir şekilde kursu tamamlayarak belge almaya hak kazandı.

Başarılı olan kursiyerler için dün Hacı Mehmet Ağa Camii Kuran Kursu binasında bir tören düzenlendi. Saat 13.30 sıralarında başlayan belge törenine, Müftü Süleyman Yeniçeri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Eralp Kula, Kurs Hocası Melek Kızılkaya, bazı kurs görevlileri ve kursiyerler katıldı.

Tören sırasında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, Keşan’ın ihtiyacı olan böyle bir kursu düzenleyip bir eksikliği ortadan kaldırdıkları için memnun olduklarını belirterek, bundan sonra da gelecek talepleri değerlendirmeye hazır olduklarını ifade etti.

Kula da konuşmasında, topluma faydası olan her şeye hazır olduklarını söyledi ve “İnşallah belgeler duvarda kalmaz” dedi.

BELDE VE KÖYLERİMİZ İÇİN DE DÜZENLEYECEĞİZ           

Törende son olarak konuşan Müftü Yeniçeri, böyle bir kursu önceki yıl müftülük olarak kendilerinin düzenlediğini ve bir anlamda bazı eksiklikleri gidermeye çalıştıklarını ifade ederek, “Şimdi bu kursu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzde, Milli Eğitim’in çatısı altında belgeli bir şekilde gerçekleştirdik. Bu kursu resmi kanallar yoluyla vermenin sevinci içindeyiz. Bu kursumuzu Keşan ilçe merkezinden hanım kursiyerlerimize verdik. Şimdi en kısa süre içinde belde ve köylerimizde bulunan ve bayanlar için kurs açacağız. Bunun da çalışmalarına başladık.” dedi.

BAZI YANLIŞLAR OLDUĞU KULAĞIMIZA GELİYORDU

Kursun verilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini de ifade eden Yeniçeri, “Hanım cenazelerinde bazı yanlışlar yapıldığı kulağımıza geliyordu. Cenazeyi yıkama ve kefenleme dini bir vecibedir, yani farz-ı kifaye’dir. Erkek cenazelerimizde yetişmiş imamlarımız nedeniyle bir sorun yaşamıyorduk. Artık hanım cenazelerimizde de bir sorun yaşamayacağız. Yine Halk Eğitimi Merkezimizde en kısa süre içinde belde ve köylerde yaşayan hanımlarımız için kurs açacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlerin başarı belgeleri dağıtıldı.