Cumhuriyetin ilan edilişinin 93’üncü yıldönümü, 29 Ekim Cumartesi günü, Keşan’da da düzenlenecek tören ve gösteri programıyla kutlanacak.

İlk tören 28 Ekim Cuma günü, saat 13.00’te, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na protokol çelenklerinin sunulmasıyla başlayacak. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile son bulacak.

29 Ekim Cumartesi günkü program ise saat 09.30’da, Keşan Kaymakamı Nuri Özder tarafından kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayacak. Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önündeki program ise saat 10.00’da, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve Keşan 4’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Demir’in halkın bayramını kutlaması ile başlayacak. Ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okunacak. Keşan Kaymakamı Nuri Özder’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptıktan sonra Cumhuriyetin kuruluşu ile ilgili ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumları arasında yapılan şiir yarışmasında birinci seçilen eserler öğrenciler tarafından okunacak. Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisinin ardından etkinlik geçit töreni ile son bulacak. 15.00-16.00 saatleri arasında ise Keşan Belediye Bandosu tarafından Atatürk Parkı Kültür Podyumu’nda konser verecek. Keşan Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tarafından düzenlenen fener alayı korteji ise saat 19.00’da, eski itfaiye binası önünden başlayarak, Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek. Fener alayının ardından havai fişek gösterisi yapılacak.